Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται αναφορά και στη ΝΔ: «Όσο για τη ΝΔ, να χαίρεται το τέρας δημαγωγίας που ανέχτηκε, καλλιέργησε και δημιούργησε».

Στην ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου αναφέρεται: «Από καιρό, ο κ. Καμμένος έχει υιοθετήσει την τακτική της δημαγωγίας και της πατριδοκαπηλίας.

» Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Γιώργος Παπανδρέου και όλη η οικογένεια Παπανδρέου ανεξαιρέτως, υπηρετούν τα σκοτεινά συμφέροντα όλων των εχθρών της πατρίδας, άπληστων κερδοσκόπων, εκπροσώπων παγκόσμιων συνωμοσιών και οποιουδήποτε άλλου έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα.

» Σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου ‘απατεώνα’ και υποστήριξε και πάλι ότι εσκεμμένα παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο ‘εκτελώντας συγκεκριμένο σχέδιο’.

» Εναγωνίως προσπαθεί να τεκμηριώσει τις απόψεις τους με συνεχή ψεύδη.

» Χθες μάλιστα, σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, επικαλέστηκε δήθεν δήλωση του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν το 2010, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είχε δηλώσει δημοσίως ότι ‘αφού δεν θέλετε τα 22 δισ. που σας δίνουμε, να πάτε στο ΔΝΤ’.

» Μία ακόμη απόδειξη ότι χρησιμοποιεί ασύστολα ψεύδη για να κάνει το σόου του σε βάρος της αλήθειας. Φυσικά τέτοια δήλωση δεν υπάρχει.

» Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει μόνο η δημόσια προτροπή του τότε Προέδρου της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ προς την Ελλάδα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Στην συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρ. Ζέλικ, ο κ. Μεντβέντεφ είχε πει: ‘Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και του σύστησα να στραφεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας’.

» Ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να υπάρξει στήριξη προς την Ελλάδα και να μην καταρρεύσει η χώρα. Έδωσε πραγματική μάχη, σε αντίθεση με την τότε παράταξη του κ. Καμμένου, τον ίδιον και όλη την κυβέρνηση Καραμανλή, που φυγομάχησαν μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε σκληρά στην ΕΕ, για το πακέτο στήριξης που έσωσε τη χώρα και τους πολίτες από την βέβαιη χρεοκοπία το Μάιο του 2010.

» Το ποιους και τι εξυπηρετεί η δημαγωγία και η πατριδοκαπηλία, ας το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος και ας το αξιολογήσει ο Έλληνας πολίτης.

» Τα φαινόμενα αυτά συσκοτίζουν τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά αίτια και τους πραγματικούς υπεύθυνους για αυτά που περάσαμε και περνάμε ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

» Ο Ελληνικός λαός ζητά αλήθειες και όχι παραμύθια που αποπροσανατολίζουν. Ο κ. Καμμένος, με όσα υποστηρίζει, παραμένει ψεύτης και έκθετος, πολιτικά και ηθικά.

» Όσο για τη ΝΔ, να χαίρεται το τέρας δημαγωγίας που ανέχτηκε, καλλιέργησε και δημιούργησε, με στόχο τη συστηματική λασπολογία και κατασυκοφάντηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

» Τώρα πλέον, αποτελεί και αυτή θύμα του και θύμα της δημαγωγίας του.

» Αλλά δεν μπορεί ούτε η Ελλάδα ούτε ο Ελληνικός λαός, σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, να είναι θύμα της δημαγωγίας. Το μέλλον του τόπου υπηρετείται μόνο με την αλήθεια.»