Τις 70.000 εκτιμά το υπουργείο Υγείας ότι θα ξεπεράσουν οι δικαιούχοι-μαϊμού προνοιακών επιδομάτων, μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων και της αυθεντικότητας των γνωματεύσεων και πιστοποιητικών, βάσει των οποίων αποδόθηκαν αυτά τα επιδόματα. Προκειμένου, μάλιστα, να εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων στα δημόσια ταμεία, αναμένεται να γίνουν συμβάσεις με δικηγόρους – ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο μεταξύ, ημέρα με την ημέρα πληθαίνουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία επιδομάτων είχε στηθεί με πλαστές γνωματεύσεις που αφορούν κυρίως βαριά αναπηρία και τυφλότητα.

Οι προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας ότι θα επιστραφούν τα χρήματα και θα αποδοθούν ευθύνες φαίνεται ότι έχουν τρομάξει εκείνους που λάμβαναν προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. Ηδη, εκατοντάδες «δικαιούχοι» επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες στα ΚΕΠ όπου και απογράφηκαν, με το αίτημα της οριστικής εξαίρεσης του ονόματός τους από τις σχετικές λίστες. Υπάλληλοι από επτά ΚΕΠ όλης της χώρας ενημερώνουν τους αρμοδίους του υπουργείου ότι οι πολίτες στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προφασίζονται λάθη στα δικαιολογητικά που κατέθεσαν.