Το δάνειο αφορά ποσό 31.700.000 ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004.

Το θέμα πρόκειται να εξετασθεί τις ερχόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία και θα καθορίσει τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Στη συνέχεια η δανειακή σύμβαση θα έρθει εκ νέου προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως σημειώθηκε, συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου Αθηναίων ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ. Ο δήμος μπορεί να καλύψει με ίδια κεφάλαια τα 28 εκατ. ευρώ, οπότε απομένει οφειλή σχεδόν 32 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του δανείου. Από την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, την πρόταση για νέα δανειακή σύμβαση καταψήφισε ο Φ. Ιγνατίου.

Ο Γ. Δημόπουλος εξήγησε ότι η παράταξη του κ. Κακλαμάνη ψηφίζει το δάνειο προκειμένου να συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Σ. Λάμπρου σημείωσε ότι η παράταξη του ΚΚΕ καταψηφίζει την πρόταση, διότι το δάνειο θα οδηγήσει σε νέα αυξημένα τέλη για τους κατοίκους του δήμου, ακύρωση οποιουδήποτε επενδυτικού προγράμματος και

κατάργηση των εναπομεινασών κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Σημειώνεται ότι με τις μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) ο δήμος την τελευταία τριετία έχει χάσει 100 εκατ. ευρώ.