«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία» είπε ο κ. Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. «Κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν «ναι» στη μεγάλη Ρωσία» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανένωση και των πολιτικών προκλήσεων στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας», επισήμανε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί τους

τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση.

«Δεν θα περάσουν!», υπογράμμισε.

Αυτές οι εκλογές ήταν «μία σημαντική δοκιμασία για εμάς, για όλο τον λαό, μία δοκιμασία για την πολιτική ωριμότητα και την ανεξαρτησία» της χώρας, συμπλήρωσε ο κ. Πούτιν.

Ο κ. Μεντβέντεφ, ο οποίος δεν διεκδίκησε μία δεύτερη θητεία στην προεδρία για να δώσει την ευκαιρία στον Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, δήλωσε από την πλευρά του ότι «η χώρα και κάθε ένας από εμάς είχε ανάγκη αυτή τη νίκη».

«Δεν θα σας αφήσουμε να μας πάρετε τη νίκη μας!», υπογράμμμισε.