Λίγο μετά τις 8 το πρωί πυκνή χιονόπτωση κάλυψε το τμήμα της από το 146 έως το 160 χιλιόμετρο, στην περιοχή της Αρκίτσας. Η παρέμβαση των ειδικών μηχανημάτων κράτησε τον δρόμο ανοιχτό, όπως άλλωστε και όλη τη νύχτα, σε διάφορα σημεία.

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Φθιώτιδος παρά το γεγονός ότι μέχρι τα ξημερώματα σημειώθηκε σφοδρή χιονόπτωση. Ακόμη και η πόλη της Λαμίας έχει έως και 5 εκατοστά χιόνι, ενώ στην

ίδια κατάσταση βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή. Τα σχολεία της πόλης λειτουργούν κανονικά, αλλά παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην περιοχή της Αμφίκλειας και στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα στην περιοχή της Υπάτης. Επίσης, ορισμένα περιφερειακά σχολεία της Λαμίας άνοιξαν στις 10 το πρωϊ.

Τα μηχανήματα έχουν ανοίξει τους δρόμους από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Αμφισσα.

Κλειστά τα σχολεία στην Ευρυτανία

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλον τον νομό Ευρυτανίας, λόγω του πολικού ψύχους και του παγετού. Εξάλλου, στην περιοχή της Θήβας η κυκλοφορία προς τα χωριά Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές και Λεύκτρα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στις 9.30 άνοιξαν τα σχολεία της Δομβραίνας, Ελλοπίας, Ξηρονομής, Χωστίων Βάγιων, Νεοχωρακίου, Ελεώνα και Υπάτου, ενώ τα σχολεία στην πόλη της Θήβας λειτουργούν κανονικά.