Ο λόγος στους αναγνώστες.
Ο Βασ. Νικολαΐδης, από το Λέχαιον Κορινθίας, γράφει:

Η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και δυστυχώς δεν βλέπει στον ορίζοντα το άστρο της λύτρωσης. Οι πολιτικοί ηγέτες δεν συμμερίζονται τις δυσκολίες και όλοι τους στρέφουν τη δραστηριότητά τους μόνο στο πολιτικό (κομματικό) τους συμφέρον. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα συνδικάτα και τις προνομιούχες ομάδες επαγγελματιών και επιστημόνων. Δυστυχώς όλοι μαζί δεν αντιλαμβάνονται ότι πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, τόσον οι ίδιοι όσο και ο ελληνικός λαός.
Τον τελευταίο καιρό είμεθα μάρτυρες των ατελείωτων συζητήσεων στα ευρωπαϊκά φόρα για την Ελλάδα, το έλλειμμά της, για το χρέος της, για τη δόση της. Εμείς εδώ μέχρι τώρα δεν είχαμε κάνει τίποτα. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή αποκτήσαμε έναν άξιο Πρωθυπουργό, ο οποίος όμως είναι δέσμιος των ανεπαρκών κομματικών ηγεσιών οι οποίες άλλα σκέπτονται. Εξάλλου, οι πολλές κυβερνητικές ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν σε ανεπαρκή χρόνο επιδεινώνουν την κατάσταση. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο και ίσως αδύνατο να επιτύχει ο νέος Πρωθυπουργός.
Αν πράγματι οι ηγεσίες των κομμάτων θέλουν να προσφέρουν - έστω μια φορά - υπηρεσία στην πατρίδα, υπάρχει τρόπος να το κάνουν. Να ξεκινήσουν αύριο το πρωί βάζοντας μπροστά τον Πρωθυπουργό και να πάνε μαζί στους Ευρωπαίους και να τους πουν: Εχουμε τη λύση για το χρέος της χώρας μας χωρίς κούρεμα μικρό ή μεγάλο που έχει δυσάρεστες παρενέργειες. Υπάρχει δυνατότης να πάρουν όλοι οι πιστωτές τα χρήματά τους εις το ακέραιον χωρίς ζημίες υπό μία προϋπόθεση. Να μας χαρίσουν τους τόκους (μεταξύ μας, αρκετά έχουν εισπράξει με τα τοκογλυφικά επιτόκια). Απαλλαγμένη η χώρα από τους τόκους 18 δισ. ευρώ ετησίως, θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη της εφαρμόζοντας και μία εκποίηση της ακινήτου δημοσίας περιουσίας και όχι των επιχειρήσεων.
Επίσης μπορεί υπό προϋποθέσεις να παραχωρήσει μέρος του ορυκτού πλούτου για τον ίδιο σκοπό. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και θα προβάλει στον ορίζοντα η αισιοδοξία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από