Γαλλοαγγλικές κόντρες
1963: «ΠΑΡΙΣΙ: Ο πρόεδρος Ντε Γκωλ θα αποκρούση την χθεσινήν επίσηµον κατηγορίαν του Βρεταννού πρωθυπουργού κ. Μακµίλλαν, ότι η Γαλλική κυβέρνησις, τορπιλλίσασα την είσοδον της Βρεταννίας εις την Ευρωπαϊκήν Κοινήν Αγοράν, τορπιλλίζει το ΝΑΤΟ και ότι "η Γαλλία ή τουλάχιστον η παρούσα κυβέρνησίς της, κυττάζει εις το παρελθόν και όχι εις το µέλλον". Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται εξωργισµένος διά την παρερµηνείαν της στάσεώς του εις το ζήτηµα της Αγγλικής συµµετοχής εις την Ευρωπαϊκήν Κοινήν Αγοράν... και δεν αποκλείεται να αντιτάξη την κατηγορίαν ότι η Βρεταννία, πριν ακόµη εισέλθη εις την Κοινήν Αγοράν, εσχεδίαζε άξονα Λονδίνου - Ρώµης διά να την διαιρέση και διά της διαιρέσως να την διευθύνη». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Δήμαρχος και... σκουπιδιάρης
1966: «ΟΓΔΟΗ ημέρα απεργίας των σκουπιδιάρηδων - δεύτερη ημέρα εργασίας του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Πλυτά στα συνεργεία αποκομιδής των απορριμμάτων. Η αρχή έγινε χθες. Σήμερα το πρωί, στις 6, ο κ. Πλυτάς ωδήγησε και πάλι αυτοκίνητο καθαριότητος του δήμου και με τρεις εργάτες-βοηθούς, μάζευε τα σκουπίδια της περιοχής από το Γκάζι και κάτω. Ο κ. Πλυτάς θα εξακολουθήση να προσφέρη την προσωπικήν του εργασία στα συνεργεία καθαριότητος μέχρις ότου λήξει η απεργία». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Νέες διώξεις αντιστασιακών
1973: «Προφυλακίστηκε ο κ. Λ. Τζεφρώνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (εσωτερικού), μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή του 12ου τμήματος κ. Σμυρναίο. Ο Τζεφρώνης, τελειόφοιτος της Αρχιτεκτονικής, 52 ετών, κατηγορείται για παράβαση του Α.Ν. 509/1947». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από