Οι αποδοκιμασίες είχαν συνέχεια από τους οργανωμένους οπαδούς προς τους Αμπντούν, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, ενώ ήταν χλιαρές προς τον Βαλβέρδε όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ενδεκάδων και των προπονητών. Το αστείο της υπόθεσης ήταν η αλλαγή συναισθημάτων προς τον πρόσωπο του Αμπντούν. Την ώρα της αντικατάστασής του (74′) χειροκροτήθηκε για την καλή παρουσία που είχε στο ματς!

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Χίμπλινγκερ (56′), Μπουχαλάκη (60′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο φαληρικό γήπεδο, πίεσαν τον Εργοτέλη και με τον Ντιόγκο, ο οποίος ανεβάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι την απόδοσή του, έκαναν δύσκολη τη ζωή των αμυντικών της κρητικής ομάδας.

Ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Πάντελιτς (8′, 40′), Ντιόγκο (12′).

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έπαιξε με οργανωμένη άμυνα και αντεπιθέσεις και πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λεάλ (η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο 48′) και ο Μανιάτης έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό (σουτ μόλις άουτ στο 52′). Ο Κάκος έδειξε την πρώτη αποβολή (56′) στον Χίμπλινγκερ (δεύτερη κίτρινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ντιόγκο).

Δύο λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς ξεκλείδωσε την κρητική άμυνα (1-0). Στο 60′ ο Εργοτέλης έμεινε με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Μπουχαλάκη (δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Αμπντούν).

Οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν τα όπλα.

Ο προωθημένος Μέλμπεργκ με κεφαλιά έκανε το 2-0 (65′) και η δεύτερη αλλαγή του Βαλβέρδε, ο Φετφατζίδης, με ατομική προσπάθεια και υπέροχο σουτ έγραψε τον επίλογο του ματς στο 90′ (η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα: 3-0).

Ο Τάσος Κάκος ήταν κοντά στις φάσεις, δικαιολογημένα έδωσε τις δύο αποβολές. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Αμπντούν, Παπάζογλου, Κατσικοκέρης, Γιοβάνοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ (83′ Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (69′ Μακούν), Αμπντούν (74′ Φετφατζίδης), Ντιόγκο, Πάντελιτς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σασιασβίλι (55′ λ.τρ. Τζανακάκης), Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (50′ Γιαλούσης), Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Κατσικοκέρης, Λεάλ, Μπούντιμιρ (62′ Γιοβάνοβιτς).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο παιχνίδι και ακόμη και αν ο Εργοτέλης έπαζε με 11 ποδοσφαιριστές η ομάδα του θα είχε πάρει το τρίποντο.

Ο Νίκος Καραγεωργίου υποστήριξε ότι οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια και δεν περίμενε τέτοιο σκορ.