Με θρίλερ στη Δράμα και βομβαρδισμό τρίποντων του Πανιωνίου στην τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ 10-27) απέναντι στον Αρη, Κολοσσός και Κυανέρυθροι πήραν πολύ σημαντικές νίκες εκτός έδρας.

Ο Πανιώνιος (8/17 τρ.) νίκησε 69-63 (Κις 17, Μπατής 13, Ντίμπλερ 12 – Ταπούτος 19, Ντέιβις 11) τον πληγωμένο (απόντες ο… φυγάς Τζέιμς και ο τραυματίας Τσαλδάρης) και κουρασμένο Αρη, παρά το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο (προηγήθηκε ο Αρης 34-24) και ακολουθεί κατά πόδας τον Κολοσσό στη μάχη της τρίτης θέσης της κατάταξης.

Κατά την άποψη του Γιώργου Μπαρτζώκα, «κλειδί του παιχνιδιού για μας ήταν ότι ο Αρης έκανε τρεις τελικές πάσες. Με τον τρόπο που αμυνθήκαμε σταματήσαμε τη δημιουργία των αντιπάλων μας».

Οι Κίτρινοι άφησαν ημιτελή προσπάθεια για ακόμη ένα ματς, ενώ οι οπαδοί ψήφισαν κατά του προέδρου Γιάννη Δαμιανίδη, χειροκροτώντας θερμά τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στην παρουσίαση των ομάδων.

Με το χειροκρότημά τους δείχνουν ότι πιστεύουν σε ομάδα που κάνει τη χειρότερη πορεία των τελευταίων χρόνων και αποτελείται από παίκτες κάποιοι από τους οποίους δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Αρη, όπως δήλωσε στη Ρόδο ο Αλεξανδρής.

Το μεσημβρινό θρίλερ στη Δράμα είχε κυανόλευκο τέλος, καθώς ο Κολοσσός νίκησε τον ΚΑΟΔ 83-82 (Λιακόπουλος 15, Χάτεν 18, Μπόικιν 19, Τσάμης 10 – Καρύδας 13, Χαραλαμπίδης 17, Αθηναίου 15).

Καθοριστικό τρίποντο (81-80) σκόραρε ο Τσάμης. Ο Λιακόπουλος διαμόρφωσε σκορ 83-80 με βολές, ο Χαραλαμπίδης μείωσε (83-82), ενώ στην τελευταία κατοχή οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν χρόνο τριών δευτερολέπτων. Ο Κολοσσός έχει δώδεκα νίκες σε 15 ματς και συνεχίζει ακάθεκτος.