Η νίκη επί του ΠΑΟΚ (75-69) αποτελεί βάλσαμο για την αθηναϊκή ομάδα, που όμως την απασχολεί (όπως και τον ΠΑΟΚ) η επόμενη μέρα…

«Είναι εποχή δύσκολη για όλες τις ομάδες και εγώ καλύπτομαι από την προ ημερών δήλωση του προέδρου, που είπε ότι ευχαριστεί τα παιδιά για την επιμονή και την υπομονή τους. Εμείς θα παλέψουμε όλα τα ματς για το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο τεχνικός του Ηλυσιακού Κώστας Φλεβαράκης που όταν δεν κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ συνήθως τον «πληγώνει».

«Δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε στο γήπεδο την επόμενη μέρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πιστεύουμε ότι με τη συζήτηση θα διατηρήσουμε το κίνητρο των παικτών ζωντανό», είχε πει νωρίτερα ο ομόλογός του Σούλης Μαρκόπουλος, που είδε τον Αμερικανό Τζέι Αρ Γκίντενς να αρνείται να ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα, αν και είχε προπονηθεί (θα υπάρξει συνέχεια).

Στο αγωνιστικό, οι γηπεδούχοι παρότι έχασαν τον Γαλιώτο στο ημίχρονο (λόγω μέσης) και είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 38-27 στο 19′, κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να γυρίσουν το παιχνίδι και να το πάρουν με κορυφαίο τον Τόμπσον (20 π. με 4/6 τρ.), ιδιαίτερα ουσιαστικούς τους Χατζή (10 π.) και Παπανικολόπουλο (8 π.). Από τον ΠΑΟΚ, που έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, απελπιστικά μόνος ο Ντικούδης (20 π. με 3 τρ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ. Το σόου του άσου του Ρεθύμνου Ντιόντε Κρίστμας (41 π. με 4/5 δ., 8/15 τρ.!) στο ΣΕΦ ήταν το «ξυπνητήρι» σε ένα άνευρο παιχνίδι που έγινε σχεδόν… κεκλεισμένων των θυρών. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα 97-82, αλλά ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μάλλον δεν είδε αυτά που ήθελε με τα πολλά λάθη (και πάλι) της ομάδας του.

Συνολικά 21, τα 13 στο πρώτο μέρος όπου η διαφορά ήταν στο 50-33. Ο Αμερικανός του Ρεθύμνου πέτυχε 29 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (16 πρόσθεσε συνολικά ο Πέτγουεϊ), αλλά η συντριπτική διαφορά στα ριμπάουντ (48-24) και η πολυφωνία στην επίθεση (Αντιτς 12, Γκετσεβίτσιους 14, Παπανικολάου 13, Πρίντεζης 12, Σλούκας 11) επέτρεψαν στους Πειραιώτες να περάσουν ένα ξεκούραστο βράδυ.

«Το ματς έμοιαζε σε κάποιες στιγμές του με αγώνα προετοιμασίας. Πιστεύω ότι οι δύο καινούργιοι παίκτες μας προσπαθούν να προσαρμοστούν. Το παιχνίδι που παίζει το Ρέθυμνο μας αρέσει», είπε μεταξύ άλλων ο Ιβκοβιτς, ενώ ο Στέργιος Κουφός συμπλήρωσε: «Περάσαμε ένα ήσυχο βράδυ, γεμίσαμε εμπειρίες και ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε βιώσει. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ξεκουράστηκε απόψε και δοκίμασε πράγματα».