Ο Μέσι μιλά σπάνια. Και ακόμα σπανιότερα αναφέρεται στους διαιτητές. Ο Αργεντινός πήρε τη σκυτάλη από τον Τσάβι που δήλωσε πριν μερικές ημέρες πως «οι διαιτητές φέτος μας αδικούν» και μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Βιγιαρεάλ (0-0) στο «Μαδριγάλ», ξεσπάθωσε:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά ορισμένοι είναι αλαζόνες και σε απειλούν με το παραμικρό με κίτρινη κάρτα».

Οι αγώνες μακριά από το «Καμπ Νου» αναδεικνύονται σε αχίλλειο πτέρνα για τους Μπλαουγκράνα τη φετινή σεζόν. Σε δέκα αναμετρήσεις έχουν έρθει ισόπαλοι πέντε φορές και έχουν ηττηθεί από τη Χετάφε, ενώ έχουν σημειώσει μόλις 16 γκολ. Η συνολική απώλεια είναι 13 βαθμοί και βεβαίως η διαφορά των επτά πόντων που «έχτισε» η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νέα νίκη της με 3-1 επί της Σαραγόσα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Μόνο μία φορά στο παρελθόν ομάδα που είχε προβάδισμα επτά βαθμών έχασε το πρωτάθλημα, κι αυτή ήταν η… Ρεάλ Μαδρίτης.

Ηταν η σεζόν 2003-2004 όταν η Βασίλισσα κατέρρευσε στον δεύτερο γύρο της Πριμέρα Ντιβισιόν τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, ενώ ο τίτλος κατέληξε στη Βαλένθια που είχε τότε προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ.

Οι Μπλαουγκράνα πιστεύουν πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. «Η Μπαρτσελόνα δεν τα παρατά ποτέ. Ο δεύτερος γύρος μόλις άρχισε και υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια», δηλώνει ο Μέσι που δείχνει να έχει πάρει προσωπικά το θέμα. Ο Ντάνι Αλβες θεωρεί πως έχει χαθεί η ισορροπία που υπήρχε πέρυσι στην Μπάρτσα, αλλά υπογραμμίζει πως έχει δει μεγαλύτερες διαφορές να ανατρέπονται, γι’ αυτό η ομάδα του δεν πρέπει να ρίξει λευκή πετσέτα και μαζί του συμφωνεί ο προπονητής του Πεπ Γκουαρντιόλα, που απορρίπτει το επιχείρημα πως οι παίκτες του ήταν κουρασμένοι από το τελευταίο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα αυτήν την περίοδο είναι οι πολλοί τραυματισμοί. Πριν από τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ τέθηκε νοκ άουτ με θλάση ο Πέδρο που θα απουσιάσει και από τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τη Βαλένθια, την Τετάρτη, ενώ ήταν γνωστό πως νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Ινιέστα.

Την ίδια στιγμή, στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί να πανηγυρίζουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα, προβληματίζονται από δημοσίευμα των «Sunday Times» σύμφωνα με το οποίο ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει λάβει την απόφαση να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Πρέμιερ Λιγκ γιατί έχει κουραστεί από την εσωτερική αντιπολίτευση που του ασκείται.

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Ρεάλ αυτήν την περίοδο είναι ο Κακά. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, επανήλθε στη βασική εντεκάδα, ενώ πέτυχε το πρώτο γκολ των Μερένγκες στον τελευταίο αγώνα με τη Σαραγόσα.

Στα άλλα παιχνίδια: Μπέτις-Γρανάδα 1-2, Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπιλμπάο 2-3, Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 1-0, Λεβάντε-Χετάφε 1-2, Σοσιεδάδ-Χιχόν 5-1, Σανταντέρ-Βαλένθια 2-2.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 52, Μπαρτσελόνα 45, Βαλένθια 36.