Η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει έναν άθλο. Είναι η πλέον πετυχημένη εθνική ομάδα, αφού τα τρία τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε ισάριθμους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.

Πρώτα, το 2010 στο ευρωπαικό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στη συνέχεια, το περασμένο καλοκαίρι, όταν αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, νικώντας στον τελικό την Κίνα και σήμερα, αφού ηττήθηκε στον τελικό στο Αϊντχόβεν, από την Ιταλία.

Τα κορίτσια πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια, αφού παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία. Το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαικό πρωτάθλημα, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Να σημειώσουμε ότι Ελλάδα και Ιταλία δίνουν νέο ραντεβού, στο προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου). Ουσιαστικά, αντίπαλος της ελληνικής ομάδας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, θα είναι (εκτός από την Ιταλία), Ρωσία, Ισπανία, Ουγγαρία και Καναδάς.

«Σίγουρα, ένας τελικός πάντα κρύβει παγίδες και το ξέρουμε αυτό. Δεχτήκαμε κάποια γκολ εύκολα, χάσαμε κι εμείς κάποια άλλα, ξέφυγε το παιχνίδι. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο είναι επιτυχία. Παράλληλα, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο , ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά» είπε η Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ελλάδα: Ασημάκη 3, Ρουμπέση, Τσουκαλά, Γερόλυμου, από 2, Ψούνη.

Ιταλία: Μπιανκόνι και Αμπάτε από 4, Εμολο, Καζανόβα, Φρασινέτι, Ντι Μάριο, Κεϊρόλο.

Να σημειώσουμε, ότι πριν από την απονομή, η ευρωπαική ομοσπονδία τίμησε την Αλεξάνδρα Ασημάκη, που αναδείχτηκε κορυφαία .πολίστρια στην Ευρώπη για το 2011.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουγγαρία, η οποία νίκησε στον μικρό τελικό τη Ρωσία με 9-8.

***Η εθνική ανδρών κατέλαβε την 6η θέση στο ευρωπαικό πρωτάθλημα, αφού ηττήθηκε στον σημερινό αγώνα κατάταξης από την Γερμανία με 9-6.