Το ματς γενικά δεν είχε ρυθμό και η Γιουναιτεντ είχε την πρώτη καλή φάση στο 18′ όταν το δυνατό σουτ του Βαλέντσια χτύπησε στο δοκάρι.

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 21′ με κεφαλιά του Αγκερ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ. Η Γιουναιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39′ με σουτ του Παρκ ύστερα από σέντρα του Ράφαελ.

Το ματς απέκτησε μεγαλύτερη ένταση στο β’ μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν περισσότερη κίνηση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ.

Τελικά, στο 88′ ο Κάιτ από κεφαλιά ασιστ του Κάρολ πλάσαρε τον Ντε Χεά για να δώσει την πρόκριση στη Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κέλι, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Σκρτελ, Κάραγκερ (63′ Κάιτ), Χέντερσον, Τζέραρντ (72′ Μπέλαμι), Ντάουνινγκ, Μάξι (63′ Άνταμ), Κάρολ

Μάντσεστερ Γιουναιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Έβανς, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Σκόουλς (76′ Ερνάντεζ), Γκιγκς (90′ Μπερμπάτοφ), Παρκ, Γουέλμπεκ

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου προκρίθηκε και η Τσέλσι, η οποία νίκησε στο «Λόφτους Ρόουντ» την ΚΠΡ 1-0 με γκολ του Μάτα στο 62′ με πέναλτι.

Σούπερ Εκπληξη, αφού η Μπράιτον (0μάδα της Τσάμπιονσιπ) απέκλεισε τη Νιούκαστλ, νικώντας 1-0

Στα άλλα σημερινά ματς του αγγλικού κυπέλλου: Μπλάκπουλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-1, Μπόλτον – Σουόνσι 2-1, Ντέρμπι – Στόουκ 0-2, Χαλ – Κρόουλι 0-1, Λέστερ – Σουίντον 2-0, Μίλγουολ – Σαουθάμπτον 1-, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπέρμιγχαμ 0-4, Στίβενεϊτζ – Νοτς Κάουντι 1-0, Γουέστ Μπρομ – Νόριτς 1-2.