ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ δεν πήγε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Προτίμησε να συζητήσει για την παγκόσμια οικονομική κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη με αριστερούς ακτιβιστές απ’ όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δεσμεύτηκε χθες στο Νταβός της Ελβετίας ότι θα δωρίσει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια στο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS. «Περνάμε δύσκολους καιρούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μειωθεί η βοήθεια προς τους πιο φτωχούς του κόσμου», υπογράμμισε.

ΡΩΣΙΑ

Ενα μη επανδρωμένο ρωσικό φορτηγό διαστημόπλοιο, που μεταφέρει εφόδια και εξοπλισμό 2,6 τόνων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εκτοξεύθηκε χθες από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η πρώτη κυρία της Τουρκίας Χαϊρούνισα Γκιουλ αρνήθηκε να προσκαλέσει τη σύζυγο του γάλλου πρεσβευτή στη δεξίωση που παρέθεσε χθες στο προεδρικό μέγαρο για τις πρέσβειρες και τις συζύγους των πρεσβευτών που είναι διαπιστευμένοι στην Αγκυρα. Θέλησε έτσι να διαμαρτυρηθεί για τον νόμο περί ποινικοποίησης της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας που ψηφίστηκε στη Γαλλία.

ΣΥΡΙΑ

Τριάντα τέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους και δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία. Το καθεστώς συνεχίζει την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, υπογραμμίζει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.