Ο Β. Μαρινάκης τόνισε στους παίκτες: «Οι επιτυχίες θα έρθουν. Στο χέρι σας είναι να κατακτήσετε τον τίτλο, το Κύπελλο και να πραγματοποιήσετε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι στα χέρια σας και στα πόδια σας για να το πετύχουμε. Για άλλη μια φορά είμαι ευχαριστημένος που σας βλέπω όλους σε ένα καλό και οικογενειακό κλίμα. Θα βάλουμε όλοι μαζί τα δυνατά μας και θα φτάσουμε στους στόχους μας. Ζήτω ο Ολυμπιακός».

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που απουσίασε ήταν ο Φράνκο Κοστάντσο, ο οποίος διευθέτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λύση του συμβολαίου του. Τυχεροί ήταν οι Ιβάν Μαρκάνο και Γιάννης Ποτουρίδης. Το κάθε φλουρί αντιστοιχούσε στο ποσόν των 5.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα άλλα δύο φλουριά κέρδισαν ο μασέρ Αριστείδης Χελιουδάκης και ο φροντιστής Νίκος Γονατάς.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι τραυματίες Τοροσίδης, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Χολέμπας, Μόνχε ακολούθησαν χθες ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και θα απουσιάσουν από τον αυριανό αγώνα με τον Εργοτέλη στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19.30 – Novasports1).

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η πείρα θα συνδυαστεί με τα νιάτα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Ο 34χρονος διεθνής Ρόι Κάρολ από τη Βόρεια Ιρλανδία είναι ο νέος γκολκίπερ των Ερυθρολεύκων δίπλα στον 21χρονο Ούγγρο Μπάλας Μέγερι.

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέγραψε χθες συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου στον Ολυμπιακό έναντι του συνολικού ποσού των 300.000 ευρώ. Ο Κάρολ υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις και το βράδυ πήγε στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, όπου υπέγραψε το σχετικό συμβόλαιο. Ο ΟΦΗ θα εισπράξει 200.000 ευρώ, ενώ το ποσόν των 50.000 ευρώ που οφείλει στον Κάρολ θα πληρωθεί από τους Ερυθρόλευκους.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Κάρολ δήλωσε μέσω του επίσημου site του Ολυμπιακού: «Είναι μεγάλη μου τιμή που θα παίξω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θα κάνω τα πάντα για να συμβάλω στην επίτευξη των στόχων του Ολυμπιακού.

Περιμένω με ανυπομονησία την επιστροφή μου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Ελπίζω του χρόνου να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Κάρολ πήρε τη θέση του Φράνκο Κοστάντσο. Ο έμπειρος διεθνής γκολκίπερ με θητεία τεσσάρων ετών στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τιμηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό το 2001 με το βραβείο της ανθρωπιστικής προσφοράς γιατί συμπαραστάθηκε σε ένα παιδί που έπασχε από λευχαιμία. Εχει φορέσει τη φανέλα της Βόρειας Ιρλανδίας 19 φορές.

Ο Κάρολ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του στο Νησί, κάτω από την εστία της Χαλ σε ηλικία 18 ετών. Το 2001 ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον εισηγήθηκε την απόκτησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2001-2005), ήταν όμως στη σκιά του Φαμπιάν Μπαρτέζ και στη συνέχεια του Τιμ Χάουαρντ. Ο Κάρολ έπαιξε και στις ομάδες: Γουίγκαν, Γουέστ Χαμ, Ρέιντζερς, Ντέρμπι, Οντένσε, ΟΦΗ.

Η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού είναι η απόκτηση δεξιού εξτρέμ. Σχετικά με το θέμα του αργεντινού μεσοεπιθετικού Φορμίκα της Μπλάκμπερν, στον Ολυμπιακό έλεγαν χθες εξετάζεται μόνο η περίπτωση δανεισμού και όχι αγοράς όπως θέλουν οι Αγγλοι.

n O Oλυμπιακός ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για το ματς με τον Εργοτέλη, θα μπορούν να επικοινωνούν σήμερα για την κράτηση των θέσεων (210-4800.909 από 11.00 έως 18.00, μέχρι την κάλυψη των θέσεων).