Αντίθετη σε οποιαδήποτε πρόθεση για αλλαγή – μέσω του αθλητικού νομοσχεδίου – του καθεστώτος που υπάρχει στη διαιτησία, εμφανίζεται η ΕΠΟ.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εμφανίζονταν χτες έτοιμοι να προχωρήσουν σε καταγγελία στη FIFA, εφόσον η πρόθεση ορισμένων βουλευτών για την κατάθεση τροπολογίας γίνει δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο (ο Νίκος Ζωίδης από τα Δωδεκάνησα μαζεύει υπογραφές). Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όμως, αυτό που διέρρεε ήταν ότι στο θέμα της διαιτησίας δν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση.

Στο μεταξύ, ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας από την Καλαμάτα ήταν το πρώτο θύμα του θορύβου που έχει ξεσπάσει στον χώρο της διαιτησίας.

Ο καλαματιανός ρέφερι αντίκρυσε χτες το πρωί σπασμένη την τζαμαρία του φούρνου που διατηρεί στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κωνσταντινέας δέχεται επίθεση (είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή, στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας) αφού πέρσι, άγνωστοι (και πάλι) είχαν γράψει συνθήματα με κόκκινο σπρέι στον φούρνο.

n Η καθαίρεση του Κύρου Βασσάρα από την ΚΕΔ έφερε τον Τάσο Κάκο στο Φάληρο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά, οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο: Πανιώνιος-Κέρκυρα: Δελφάκης, Ολυμπιακός-Εργοτέλης: Κάκος, ΟΦΗ-Skoda Ξάνθη: Τριτσώνης

Κυριακή: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Σιδηρόπουλος, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός: Σπάθας, Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: Βοσκάκης, Δόξα Δράμας-Παναθηναϊκός: Δασκαλόπουλος, Αρης-Λεβαδειακός: Θάνος.