«Οι φιλοδοξίες μας δεν σταματούν», είπε ο Κένι Νταλγκλίς αναφερόμενος στο σημερινό ματς της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ανφιλντ» για τον τέταρτο γύρο του αγγλικού Κυπέλλου (14.45, ΕΤ3). Ο τεχνικός της Λίβερπουλ ασφαλώς δεν θα ήθελε μια επανάληψη του περυσινού αγώνα των δύο ομάδων στο «Ολντ Τράφορντ» για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Τότε η Γιουνάιτεντ είχε νικήσει 1-0 και η Λίβερπουλ είχε διαμαρτυρηθεί για τις αποφάσεις του Χάουαρντ Γουέμπ, ο οποίος έδωσε στα πρώτα λεπτά πέναλτι σε βουτιά του Μπερμπάτοφ, ενώ απέβαλε με αυστηρή κόκκινη τον Τζέραρντ.

«Μπορεί ήδη να έχουμε κλείσει θέση για το Γουέμπλεϊ, στο Λιγκ Καπ, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε έως το τέλος της σεζόν», είπε ο Νταλγκλίς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε τη Σίτι στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, νικώντας 3-2 στο «Ετιχαντ».

Ενα από τα θέματα του Φέργκιουσον είναι αν θα χρησιμοποιήσει τον Πατρίς Εβρα, ο οποίος κατηγόρησε τον Σουάρες για ρατσιστική συμπεριφορά στο ματς του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα την τιμωρία του ουρουγουανού φορ για οκτώ ματς. «Ο Εβρα είναι παίκτης της Γιουνάιτεντ. Αν είναι έτοιμος, θα συζητηθεί η συμμετοχή του όπως και για κάθε άλλο παίκτη», σχολίασε ο συνεργάτης του Φέργκιουσον, Μάικ Φέλαν.

Σε άλλα ματς του τέταρτου γύρου, η Τσέλσι αγωνίζεται σήμερα στο «Λόφτους Ρόουντ» κόντρα στην ΚΠΡ, ενώ αύριο η Αρσεναλ υποδέχεται την Αστον Βίλα (18.00, ΕΤ3). Τα υπόλοιπα ματς:

Σήμερα: Μπλάκπουλ – Σέφιλντ Γουέν, Μπόλτον – Σουόνσι, Μπράιτον – Νιούκαστλ, Ντέρμπι – Στόουκ, Χαλ – Κρόουλι, Λέστερ – Σουίντον, Μίλγουολ – Σαουθάμπτον, Σέφιλντ Γιουν – Μπέρμιγχαμ, Στιβενέιτζ –

Νοτς Κάουντι, Γουέστ Μπρομ – Νόριτς. Αύριο: Σάντερλαντ – Μίντλεσμπρο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η μάχη στην κορυφή έχει ανάψει για τα καλά, αφού τρεις ομάδες, Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Σάλκε, ισοβαθμούν στην πρώτη θέση (37β) και ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο η Γκλάντμπαχ (36).

Η Μπάγερν, λοιπόν, υποδέχεται στη σημερινή 19η αγωνιστική τη Βόλφσμπουργκ (16.30, OTE sport2) και ο αμυντικός Χόλγκερ Μπάντστουμπερ ξεκαθάρισε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επανέλθουμε στις εμφανίσεις των πρώτων αγώνων της περιόδου. Θέλουμε, κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, να δείξουμε ότι η εμφάνιση και η ήττα στο ματς με την Γκλάντμπαχ ήταν απλά μια παρένθεση».

Η Ντόρτμουντ υποδέχεται επίσης σήμερα τη Χόφενχαϊμ (16.30, OTE sport3) και ο προπονητής της, Γιούργκεν Κλοπ, δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον τραυματία Μάριο Γκέτσε. «Θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Μάριο. Ασφαλώς η απουσία του είναι πολύ σημαντική σε τέτοια παιχνίδια», υποστήριξε ο διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίχαελ Ζορκ.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η Σάλκε θα αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στην Κολωνία (19.30, OTE sport3) και θα έχει μια σημαντική απουσία, τον αρχηγό της Μπένεντικτ Χαβέντες, ο οποίος θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες. Δύσκολή αποστολή θα έχει η Γκλάντμπαχ, η οποία αγωνίζεται αύριο στη Στουτγάρδη (18.30, ΟΤΕ sport2). Οι γηπεδούχοι έχουν ενισχυθεί αφού ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα την απόκτηση του βόσνιου επιθετικού Βένταντ Ιμπίσεβιτς από τη Χόφενχαϊμ.

Κοντά στις τέσσερις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις είναι και η Βέρντερ Βρέμης (στην 5η θέση με 30 βαθμούς) που υποδέχεται σήμερα τη Λεβερκούζεν (16.30, OTE sport1).