Ο κ. Μαρινάκης πήγε στα γραφεία της Λίγκας απρόσκλητος (η ΠΑΕ εκπροσωπείται από τους κυρίους Μώραλη και Θεοδωρίδη) μία ώρα μετά την έναρξη του ΔΣ και ακολούθησε ο έντονος διάλογος με τον κ. Γόντικα.

Με την παρέμβαση των άλλων μελών του συμβουλίου, τα πνεύματα ηρέμησαν και τελικά η συζήτηση συνεχίστηκε σε ήρεμους τόνους.

Μετά το τέλος του ΔΣ, η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε τις δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα περί «φιλικών αγώνων».

«Η Σούπερ Λίγκα καταδικάζει τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί «φιλικών αγώνων», οι οποίες υποβαθμίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Λίγκα εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για τη χορηγική συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, στην οποία αναφέρει:

«Η Σούπερ Λιγκα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και εκείνων που υπαγορεύουν τη στάση αυτής, η οποία εμπαίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Διοργανώτρια Αρχή οφείλει να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι με διάφορες δικαιολογίες καθυστερούν εδώ και 13 μήνες την υπογραφή της Σύμβασης Ανταποδοτικής Χορηγίας.

Το σημερινό Δ.Σ αποφάσισε να περιμένει την οριστική έγγραφη απάντηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, μετά την παρέλευση της οποίας θα επανακαθορίσει την εν γένει στάση της απέναντι στην ΟΠΑΠ Α.Ε».

Ο Παναθηναικός απάντησε λίγο αργότερα με ανακοίνωση κατά της Λίγκας, στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League προ ολίγου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις και αποσιωπήσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα και το ποδόσφαιρό της και για τις οποίες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ σπανιότατα πήρε θέση.

Ο συνεταιρισμός το προεδρείο του οποίου σφύριζε αδιάφορα πέρσι μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» είναι ο ίδιος οργανισμός, με το ίδιο προεδρείο που παρατηρούσε διακριτικά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισαν τη χώρα, σαν να μην αφορούσαν το ποδόσφαιρο. Ας αναζητηθούν λοιπόν αλλού οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης του ποδοσφαίρου μας».