Πρώτα την αγνόησε εντελώς στην ομιλία με την οποία εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία. Κι έπειτα, της αφιέρωσε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα στο εικοσάλεπτο βίντεο με την πρόσφατη ιστορία του κόμματος και τη δική του πολιτική και προσωπική διαδρομή. Κατά συνέπεια, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε κάθε λόγο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη μεταχείριση που της επιφύλαξε ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία και πατέρας των τεσσάρων παιδιών της. Γιατί ο Ολάντ δεν αγνόησε μόνο την επί τρεις δεκαετίες σύντροφό του αλλά και την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Γαλλίας που επιχείρησε - πέντε χρόνια πριν από αυτόν - να κατακτήσει το Μέγαρο των Ηλυσίων. Σε εκείνη την υποψηφιότητα δεν χαρίστηκαν παρά ένα - δύο φευγαλέα πλάνα. Αλλα τόσα κέρδισε η Ρουαγιάλ στο οπτικοποιημένο βιογραφικό του υποψήφιου προέδρου.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. «Δεν είναι καλό να αγνοεί κανείς ολόκληρες πολιτικές περιόδους. Πολύς κόσμος που βρέθηκε στην αίθουσα λυπήθηκε γι' αυτό που συνέβη. Δεν πρόκειται για μένα, αλλά για την Ιστορία. Ζητώ να σεβόμαστε την Ιστορία», τόνισε σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δικαιούται να ζητάει περισσότερο χώρο και χρόνο: 17 εκατ. πολίτες την τίμησαν με την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές του 2007, περίπου το 47% του εκλογικού σώματος. «Η ιστορία δεν σταμάτησε στο 2002 όπως έδειχνε το βίντεο. Οχι. Μετά το 2002 έγιναν πολλά πράγματα. Υπήρξε το 2007. Υπήρχε για πρώτη φορά μια γυναίκα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και αυτή η γυναίκα ήταν σοσιαλίστρια», σχολίασε εμφανώς ενοχλημένη. Ο Ολάντ φαίνεται ότι κατάλαβε το λάθος του - αν δεν φοβήθηκε την οργή της Σεγκολέν: «Εχει δίκιο, υπήρξε έλλειψη σωστής επιτήρησης», δήλωσε και υποσχέθηκε κοινές εμφανίσεις στο μέλλον με την παλιά υποψήφια.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ