Η μπαγκέτα του Ζεσουάλδο (που δεν είναι… Φον) Φερέιρα έδωσε ρυθμό στον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέκτησε σημαντικό προβάδισμα 5 βαθμών από τον Ολυμπιακό στον δρόμο για τον τίτλο.

Η πολυφωνία των Πρασίνων θύμισε τον Παναθηναϊκό που θαυμάσαμε στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μετά τα τέσσερα συνεχόμενα «1-0» με μέτριο ποδόσφαιρο, η ομάδα του πορτογάλου προπονητή ξέσπασε με τρία τέρματα, είχε 21 τελικές, 18 σουτ στην εστία και έβγαλε πάθος τίτλου! Το παιχνίδι ήταν εξ αναβολής (5η αγωνιστική).

ΑΠΟΘΕΩΣΗ

Οι περίπου 8.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βλέποντας την ομάδα τους να «κεντάει» στον αγωνιστικό χώρο αποθέωσαν τον δημιουργό αυτής της ομάδας, τον Φερέιρα, ενώ απέδωσαν και στον Ορέστη Καρνέζη τα εύσημα φωνάζοντας το όνομά του. Ο κίπερ των Πρασίνων για 6ο σερί παιχνίδι (5 πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο) δεν έχει δεχτεί γκολ, ενώ χθες στην αρχή και στο τέλος του ματς έβγαλε δύο τετ α τετ!

Ο Φερέιρα πάντως στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν έχει κριθεί ακόμη ο τίτλος και υπάρχουν δύσκολα ματς: «Η ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μου επιτρέπει να εγγυηθώ τον τίτλο».

Ο Λέτο μπορεί να μην πέτυχε γκολ, αλλά έπαιξε μεγάλη μπάλα. Οργωσε το γήπεδο, έβγαλε ασίστ και από δύο δικές του πάσες ο Τοτσέ πέτυχε δύο γκολ και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του ματς.

Ο ισπανός επιθετικός πέτυχε το 2-0 στο 59′ με κάτι σαν πάσα και σουτ του Λέτο, ενώ από πάσα του Αργεντινού στην πλάτη της άμυνας (καλυπτόταν από τους αμυντικούς και στις δύο φάσεις) έγραψε το 3-0.

Μεγάλο παιχνίδι και ο αρχηγός Χοσού Σαριέγκι.

Ο Βάσκος ήταν πολύ καλός ανασταλτικά έχοντας δίπλα του τον επίσης εξαιρετικό χθες Κατσουράνη και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Λέτο στο 33′.

Ο Παράσχος μετά το 2-0 έριξε στο ματς τον πρώην πράσινο Δημήτρη Παπαδόπουλο (που αποδοκιμάστηκε) και τον Σάντσεζ. Πολύ καλές αποκρούσεις είχε ο Κυριακίδης. «Αν πετυχαίναμε γκολ στην αρχή με τον Βασιλείου, μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα» τόνισε ο προπονητής της Λιβαδειάς.

Ο Κουκουλάκης (Ηρακλείου) δεν είδε ένα πέναλτι που έγινε στον Λέτο από τον Ιωάννου. Κίτρινες: Μαχαίρας, Βιάνα, Ιωάννου, Σπυρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Βιτόλο (71′ Καραγκούνης), Κουίνσι (82′ Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (78′ Πετρόπουλος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας (60′ Παπαδόπουλος), Βασιλείου (71′ Ζάουι), Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος (60′ Σάντσεζ), Μεντί, Πόποβιτς, Σουμπίνιο.

ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΛΕΤΟ

Ο Χασάν Σας, τεχνικός διευθυντής της Γαλατάσαραϊ είδε χθες τον Σεμπάστιαν Λέτο στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο Γόντικας σε συνάντηση που είχε κάνει νωρίτερα με τον Αργεντινό του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει τουλάχιστον έως το καλοκαίρι.

n Πένθος στον ΠΑΟ. Απεβίωσε χθες ξαφνικά η σύζυγος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κ. Χατζηνικολάου.