Πορτογάλος που σκέφτεται… ελληνικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα! Η αλλαγή του Βασσάρα από τον Δούρο όχι μόνο επισημάνθηκε από τον προπονητή του ΠΑΟ στην ομιλία του στους παίκτες, αλλά ο Πορτογάλος φέρεται να τους προειδοποίησε: «Εδιωξαν τον Βασσάρα από τον ορισμό των διαιτητών επειδή το ήθελε ο Ολυμπιακός και έβαλαν τον Δούρο! Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μας σταματήσουν αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια». Τους ζήτησε μάλιστα αρχίζοντας από το αποψινό (19.30, Supersport) εξ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να πάρουν προβάδισμα 5 βαθμών στην κούρσα για τον τίτλο. Αλλωστε, όπως είπε ο 65χρονος προπονητής, στόχος είναι να παραμείνουν πρώτοι μέχρι το τέλος, συγκρίνοντας μάλιστα το πρωτάθλημα με τη Φόρμουλα 1. «Κοιτάξτε μόνο πώς θα είστε καλύτεροι. Μην ασχολείστε με αυτά που συμβαίνουν εκτός αγωνιστικών χώρων. Το ματς με τον Λεβαδειακό θα είναι πιο δύσκολο» κατέληξε ο προπονητής, μετά βέβαια το καμπανάκι που τους είχε κτυπήσει για όσα συμβαίνουν στον χώρο της διαιτησίας. Ο Φερέιρα σε δηλώσεις του στη Νovasports εξήγησε ότι ο ΠΑΟ για να παραμείνει στην πρώτη θέση θα πρέπει να δείξει καλή φυσική κατάσταση και να τρέξει με… μυαλό στους επόμενους γύρους.

Στην αποστολή για τον αγώνα του ΟΑΚΑ ο πορτογάλος προπονητής πήρε μαζί του τον Κώστα Κατσουράνη, που προπονήθηκε χθες κανονικά, ωστόσο είναι πιθανό να τον κρατήσει στον πάγκο ή να τον ξεκουράσει, αφού ακολουθεί το ματς στη Δράμα. Στην 11άδα αναμένεται να έχει μία-δύο αλλαγές για φρεσκάρισμα με τους Μαρίνο και Μαυρία να διεκδικούν θέση βασικού.

Aπό την αποστολή απέκλεισε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά και τον Ρούντολφ, ο οποίος ακολούθησε πάλι ατομικό πρόγραμμα.

n Τα 15 εκατ. ευρώ από τους σαουδάραβες επενδυτές δεν μπήκαν ούτε χθες σε λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Τσάκα να λέει υπομονή μέχρι την Παρασκευή.

ΜΕ ΝΙΝΗ

Ο Δημήτρης Γόντικας συναντήθηκε με τον Σωτήρη Νίνη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να λέει στον πόδοσφαιριστή: «Σε υπολογίζουμε. Γύρνα δυνατός να μας βοηθήσεις να πάρουμε το πρωτάθλημα». Ο Νίνης δεν απάντησε στην πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού, ωστόσο φαίνεται πως και οι δύο πλευρές θα κάνουν ότι είναι δυνατό για ένα «βελούδινο διαζύγιο» το καλοκαίρι.