Η υπόθεση της απαγωγής του δημοσιογράφου εξιχνιάσθηκε και συνελήφθη ως δράστης ένας 47χρονος Αλβανός. Αναζητούνται δυο Μολδαβοί, ηλικίας 30 και 26 χρόνων, καθώς και ένας ακόμα συνεργός τους.

Οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει οικοδομικές εργασίες στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο 28χρονος και στη διάρκειά τους παρατηρούσαν τους χώρους, εντοπίζοντας το θύμα.

Ο 28χρονος, που ήταν δημοσιογράφος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, κατάγεται από γνωστή κυπριακή οικογένεια, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Οι απαγωγείς κατέστρωσαν τα σχέδια τους και τα έβαλαν σε εφαρμογή το πρωί της 24ης Ιουνίου, την ώρα που ο δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να πάει στην δουλειά του.

Του έστησαν καρτέρι στο ασανσέρ της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους και του επιτέθηκαν. Με την απειλή όπλων τον κατέβασαν στο υπόγειο πάρκινγκ, του έβαλαν δυο κουκούλες στο κεφάλι, του έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου παρέμεινε σε ομηρία για 16 ημέρες.

Αρχικά απαίτησαν από την οικογένεια του στην Κύπρο το χρηματικό ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις, δέχθηκαν ως λύτρα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον απελευθέρωσαν.

Από την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 47χρονος και κατασχέθηκε το ΙΧ φορτηγό το οποίο είχε χρησιμοποιήσει στην απαγωγή. Το φορτηγό αναγνωρίσθηκε από το θύμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών του, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.