Αυτό που «καίει» για την ώρα τον σέρβο τεχνικό είναι το εκτός έδρας παιχνίδι για την Ευρωλίγκα με την Γαλατάσαραϊ την Πέμπτη. Εκεί ο Ολυμπιακός παίζει ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί (και ας βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του τοπ 16), αφού μόνο με νίκη κόντρα στη θεωρητικά πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου θα έχει ελπίδες για να πλασαριστεί στην προνομιούχο πρώτη δυάδα.

Ο Ντούντα είναι εξαιρετικά προβληματισμένος από τη νοοτροπία των περισσότερων παικτών του, βλέποντας για δεύτερο παιχνίδι (και μάλιστα πολύ κοντινό χρονικά) να παρουσιάζει τραγική εικόνα η ομάδα του στο παρκέ. Με λάθη παιδικής χαράς και φανερή υποτίμηση του αντιπάλου, τη στιγμή που ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο στέκονται στην ομιλία τους πριν από κάθε παιχνίδι.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την υπερπροσπάθεια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ομάδα παρουσιάστηκε στο Μαρούσι αγνώριστη, νωθρή και με απίστευτα κενά διαστήματα, που δεν δικαιολογούνται (στον βαθμό που υπήρχαν) ούτε από κούραση, ούτε από το γεγονός ότι η ομάδα προσπαθεί να αφομοιώσει την ενσωμάτωση των δύο νέων παικτών, του Ντόρσεϊ και του Λο.

Είναι φανερό ότι το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό, γι’ αυτό και ο κόουτς «χτύπησε» ένα ακόμη καμπανάκι, ίσως το… τελευταίο για κάποιους παίκτες. Με τον Ηλυσιακό δεν είχε φωνάξει ιδιαίτερα, αλλά στο Μαρούσι ακούστηκε έξω από το γήπεδο !

«Δεν κάνετε εσείς για να παίζετε στον Ολυμπιακό. Είστε ένα τίποτα.

Πείτε μου ειλικρινά ποιοι νομίζετε ότι είστε και τι πιστεύετε ότι κάνετε κάθε φορά; Μήπως ξαφνικά γίναμε ομαδάρα και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στο γήπεδο; Ησασταν απαράδεκτοι», τους είπε σε πολύ έντονο ύφος ο κόουτς των Ερυθρολεύκων, που βλέπει την πλειονότητα των παικτών του να παραμένει σε… νιρβάνα και να μη συνειδητοποιεί σε ποια ομάδα παίζει.

Για να λέμε όμως και την αλήθεια, κάποιοι από αυτούς δεν θα περνούσαν ούτε… έξω από το ΣΕΦ σε άλλες εποχές.

Το νέο σάιτ της ΚΑΕ που παρουσιάστηκε χθες «πετάει», αλλά η ομάδα μένει… καθηλωμένη.