Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε 10-7 από την Ιταλία και κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλό της, στην α’ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόβεν.

Ετσι, η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί αύριο με το Μαυροβούνιο διεκδικώντας την είσοδό της στην τετράδα. Το άσχημο για την Εθνική είναι ότι σε αυτό το ματς δεν θα έχει στον πάγκο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ντράγκαν Αντριτς, ο οποίος αποβλήθηκε χθες για διαμαρτυρία (1.38 πριν από το τέλος). Ολα στράβωσαν στη δεύτερη περίοδο, όταν οι Ιταλοί με σερί 5-1 προηγήθηκαν 7-4. Η ελληνική ομάδα μείωσε σε 7-6, αλλά τα λάθη στην τελευταία περίοδο έδωσαν τη νίκη στην Ιταλία.

Η Εθνική είχε άσχημο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/10) ενώ πέτυχε επίσης δύο γκολ από την περιφέρεια, ένα με πέναλτι και άλλο ένα στην κόντρα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μιράλης, Ντόσκας από 3, Θεοδωρόπουλος. Να σημειώσουμε ότι στην τετράδα έχουν ήδη προκριθεί με την πρώτη θέση στον όμιλό τους Ουγγαρία και Σερβία. Στο άλλο ζευγάρι των προημιτελικών η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Το πρόγραμμα της εθνικής ομάδας γυναικών περιελάμβανε χθες ξεκούραση.