Πριμοδότηση έως 6 έτη για την κατάταξή τους στο νέο βαθμολόγιο θα έχουν περίπου 30.000 εργαζόμενοι στους δήμους, που είναι ασφαλισμένοι στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών και είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια λόγω της απασχόλησής τους στο ειδικό αυτό καθεστώς. Η πρόβλεψη αυτή, η οποία περιλαμβάνεται σε απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), δίνει σημαντική οικονομική ανάσα στην κατηγορία αυτή των υπαλλήλων που μπορεί να ξεπεράσει τα 150 ευρώ. Ισχύει βάσει των διευκρινίσεων ακόμη και αν τα πλασματικά αυτά έτη είχαν μόνον αναγνωριστεί μισθολογικά αλλά όχι και βαθμολογικά.
Η νέα κατάταξή τους σε ανώτερους βαθμούς - που γίνεται βάσει των ετών προϋπηρεσίας - θα οδηγήσει σε παράλληλη αύξηση των αποδοχών τους με δεδομένη την απευθείας σύνδεση που προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο. Δικαιούχοι των ευνοϊκών ρυθμίσεων είναι, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου, όσοι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν κάνει χρήση διατάξεων νόμου του 2008 και ως το τέλος του Οκτωβρίου του 2011 αναγνώρισαν την πλασματική μισθολογική υπηρεσία.
Ετσι, για όσους υπαλλήλους είχαν κάνει χρήση της νομοθετικής αυτής διάταξης και ανάλογα με το αν έχουν κατοχυρώσει ένα, δύο ή τρία πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια, θα πρέπει για την κατάταξή τους - σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - «να συνυπολογισθεί σε αυτούς επιπλέον χρόνος δύο, τεσσάρων ή έξι ετών αντιστοίχως».
Αντιθέτως, σε δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι υπάγονται στο καθεστώς βαρέων και κατοχύρωσαν βάσει του νόμου του 2008 πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 - οπότε και ίσχυσε το νέο βαθμολόγιο - δεν θα προσμετρηθούν για την κατάταξη στους νέους βαθμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από