Η Σίτι είναι πάντα πρώτη αφού νίκησε 3-2 την Τότεναμ, όπου ο Μπαλοτέλι σκόραρε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 την Αρσεναλ στο «Εμιρέιτς» με πρωταγωνιστή τον Βαλέντσια.

Ο Φέργκιουσον παραδέχτηκε πως πλέον ο τίτλος είναι υπόθεση του Μάντσεστερ: «Πολύ δύσκολα λυγίζει μία από αυτές τις δύο ομάδες και όταν γίνει αυτό, κοστίζει. Θα συνεχίσουμε και οι δύο να παλεύουμε για τον τίτλο».

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στην τελευταία φάση του α’ μέρους με τον Βαλέντσια.

Ο Φαν Πέρσι ισοφάρισε (71′) , αλλά τελικά το γκολ του Γουέλμπεκ (81′, από εξαιρετική προσπάθεια του Βαλέντσια) έδωσε τη νίκη. Στο τέλος του ματς πάντως οι οπαδοί της Αρσεναλ αποδοκίμασαν τον Αρσέν Βενγκέρ.

n Στο «Ετιχαντ» ο Μάριο Μπαλοτέλι έκλεψε άλλη μία φορά την παράσταση. Πρώτα απ’ όλα, σκόραρε με πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. «Ημουν ήρεμος όπως κάθε φορά που εκτελώ πέναλτι», είπε ο Ιταλός, ενώ στην κάμερα βρετανικού δικτύου δεν δίστασε να δηλώσει πως «είμαι και γαμώ τους εκπληκτικούς», προκαλώντας άλλη μία φορά.

Με τον Μπαλοτέλι ήταν έξαλλος ο προπονητής της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να αποβληθεί για χτύπημα στον Πάρκερ.

n Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβαλε τις φωνές στους παίκτες για τα λάθη που έγιναν και με τα οποία η Τότεναμ ισοφάρισε. Ολα έγιναν σε δέκα λεπτά. Η Σίτι προηγήθηκε 2-0 με τους Νασρί, Λέσκοτ και η Τότεναμ ισοφάρισε με τους Ντεφόε, Γκάρεθ Μπέιλ.

Στην Τσέλσι, η ομάδα ταξίδεψε στη Μαγιόρκα για πενθήμερη προετοιμασία, αλλά το 0-0 με τη Νόριτς την απομάκρυνε περισσότερο από την κορυφή. Ο Τόρες έχασε και πάλι ευκαιρίες για γκολ και έφτασαν τα 15 τα παιχνίδια στα οποία δεν έχει σκοράρει!

n Ανάλογη γκρίνια υπάρχει και στη Λίβερπουλ μετά την ήττα από την Μπόλτον με 3-1. Ο Κένι Νταλγκλίς ξεκαθάρισε: «Οποιος συνεχίσει και δεν μπορεί να παίξει, φεύγει»!

n Σε άλλα ματς: Φούλαμ – Νιούκαστλ 5-2, Εβερτον – Μπλάκμπερν 1-1, ΚΠΡ – Γουίγκαν 3-1, Στόουκ – Γουέστ Μπρομ 1-2, Σάντερλαντ – Σουόνσι 2-0, Γουλβς – Αστον Βίλα 2-3. Βαθμολογία (22 α.γ): Σίτι 54, Γιουνάιτεντ 51, Τότεναμ 46, Τσέλσι 41, Αρσεναλ 36.