Ο Κουίνσι Αμπέγιε λύτρωσε αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό σκοράροντας στο 72′ με σουτ (σέντρα Βύντρα, κόντρα Λέτο στον αέρα), δίνοντας τη λύση στο σταυρόλεξο Ατρόμητος, το οποίο είχε κλείσει οριζοντίως και καθέτως τους Πράσινους!

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια κράτησε το μηδέν, ωστόσο δείχνει δυσκολία στο να επιστρέψει στο καλό ποδόσφαιρο των 2,5 και 3 τερμάτων κατά μέσον όρο! Σημασία βέβαια έχει ότι με το ισχνό 1-0 κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, να αναρριχηθεί στην 1η θέση της βαθμολογίας και αν επικρατήσει επί του Λεβαδειακού μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι του, θα αποκτήσει διαφορά 5 βαθμών από τους Πειραιώτες.

«Κλειδιά» του χθεσινού αγώνα ήταν η απόκρουση του Καρνέζη σε γυριστό σουτ του Μήτρογλου στο 14′ – που έχει κάνει μεγάλες… ζημιές στον Παναθηναϊκό – και η μαχητικότητα των γηπεδούχων. Δεν έβγαλαν πολλές φάσεις, είχαν τελικές με το σταγονόμετρο, όμως με τους Ζέκα, Σιμάο, Κουίνσι, τον μαχητικό αλλά κατώτερο στα τελευταία ματς Λέτο, τον Βιτόλο και τον Βύντρα, κατάφεραν να λυγίσουν την καλή ομάδα του Δώνη.

Το χειροκρότημα περίπου 16.000 οπαδών του ήταν περισσότερο για κάποιες καλές προσπάθειες, αλλά κυρίως για την εσωτερική δύναμη που βγάζουν οι παίκτες του ΠΑΟ, οι οποίοι δεν συμβιβάζονται με την ισοπαλία. Και μη νομίζετε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα: εδώ και καιρό ο ΠΑΟ παίζει όλο με διαφορετικούς κεντρικούς αμυντικούς (χθες Σαριέγκι, Μπίερσμιρ), ενώ χθες έχασε λόγω τραυματισμού νωρίς (28′) τον Κατσουράνη. Και παίζει συνέχεια Τετάρτη – Κυριακή…

Στο 44′ σε μία δύσκολη φάση ο διαιτητής Παππάς έδειξε «παίζετε» όταν ο Ζέκα που είχε πάρει θέση προς την εστία φάνηκε να πέφτει κάτω από τάκλιν του Γιαννούλη. Φάνηκε να του βρίσκει και πόδι. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ σωστά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε έμφαση στο κέντρο, κράτησε μπάλα, ωστόσο πλήρωσε κάποιες λάθος πάσες των παικτών του, ειδικά στο γκολ (Γιαννούλης σε Βύντρα). Ο ΠΑΟ έπαιξε έξυπνα κάνοντας φάσεις από τα πλάγια.

Κίτρινες: Σιμάο, Γκαρσία, Μήτρογλου, Αναστασάκος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπίερσμιρ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης (28′ Βιτόλο), Ζέκα (86′ Μαρίνος), Κλέιτον (61′ Τοτσέ), Κουίνσι, Λέτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (77′ Αναστασάκος), Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος, Επστάιν, Καραγκούνης (64’Μπάλλας), Σφακιανάκης (77′ Γκαρσία), Δημούτσος, Μήτρογλου.