Η φήμη κυκλοφορούσε στη Γαλλία μήνες τώρα. Επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, όταν έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία πρόσκληση για μια συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα: η Αν Σενκλέρ, η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, κάνει τη μεγάλη της επιστροφή στη δημοσιογραφική σκηνή αναλαμβάνοντας διευθύντρια σύνταξης του «Huffington Post», της νέας, γαλλικής βερσιόν του διάσημου αμερικανικού ενημερωτικού ιστότοπου που (συν)ίδρυσε η Αριάνα Χάφινγκτον.

Με την ευκαιρία, η «πιο δημοφιλής γυναίκα στη Γαλλία» (ήταν το αποτέλεσμα διαδικτυακής δημοσκόπησης τον περασμένο Δεκέμβριο) παραχώρησε μακροσκελή συνέντευξη στο «Elle»• την πρώτη της από τον περασμένο Μάιο, όταν ο DSK έγινε εν μια νυκτί από επικεφαλής του ΔΝΤ και βέβαιος επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας κρατούμενος για τον βιασμό μιας καμαριέρας του Sofitel. «Ούτε αγία ούτε θύμα, μια γυναίκα ελεύθερη», ήταν η ατάκα της την οποία επέλεξε το περιοδικό για πρωτοσέλιδο τίτλο. «Παραμένετε ερωτευμένη με τον σύζυγό σας;», τη ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. Εύλογη ερώτηση, δεδομένου ότι οι φήμες περί επιστροφής της Σενκλέρ στη δημοσιογραφία, 15 χρόνια αφότου εγκατέλειψε τη μικρή οθόνη και το πολιτικό (και όχι μόνο) τοκ σόου που την έκανε σταρ, το «7 sur 7», συνόδευαν τις φήμες ότι κουράστηκε να στηρίζει τον κατά συρροή άπιστο σύζυγο και οσονούπω τον εγκαταλείπει. «Αυτό δεν σας αφορά», τους έκοψε εκείνη τον αέρα. Οχι ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στον DSK. Αλλά θέμα και σκοπός της συνέντευξης ήταν η επαγγελματική επαναδραστηριοποίησή της: «Μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση… Νιώθω ευφορία που συμμετέχω σε κάτι νέο».

Δεν νιώθουν εντούτοις όλοι στη Γαλλία ευφορία. Με το που κυκλοφόρησε η είδηση, άρχισαν οι γκρίνιες περί σύγκρουσης συμφερόντων. Οι περισσότερες γκρίνιες, μάλιστα, προέρχονται από τον όμιλο της εφημερίδας «Le Monde» – το γαλλικό «Huffington Post» αποτελεί σύμπραξη της AOL, της εταιρείας Ιντερνετ στην οποία πούλησε η Χάφινγκτον το 2011 τον πρωτότυπο αμερικανικό ιστότοπο αντί 315 εκατ. δολαρίων, της «Monde» και του Ματιέ Πιγκάς, του τραπεζίτη (και φίλου του ζεύγους DSK -Σενκλέρ) που απέκτησε τη «Monde» το 2010 σε συνεργασία με δύο ακόμη επενδυτές. «Η Αν Σενκλέρ δεν είναι πια δημοσιογράφος», σχολίασε δημοσιογράφος της εφημερίδας στο περιοδικό «L’Express» υπό την κάλυψη της ανωνυμίας. «Από τη στιγμή που συνέκρινε δημοσίως την υπόθεση DSK με την υπόθεση Ντρέιφους είναι ένα ενδιαφερόμενο μέρος». Αλλωστε πριν από μόλις τρεις μήνες το ζευγάρι είχε μηνύσει αρκετά γαλλικά ΜΜΕ για «μιντιακό λιντσάρισμα».

«Εξυπακούεται ότι θα χειριζόμαστε όλα τα θέματα της επικαιρότητας», δήλωσε η ίδια η Αν Σενκλέρ στη συνέντευξή της, όταν ερωτήθηκε πώς θα χειρίζεται το γαλλικό «Le Huffington Post» θέματα σχετικά με τις συνεχιζόμενες δικαστικές περιπέτειες του συζύγου της. «Δεν σας λέω ότι σε αυτή την περίπτωση θα αναλάβω εγώ το θέμα… Ωστόσο θα αντιμετωπίζεται με τον πιο επαγγελματικό τρόπο».

Κατόπιν διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων της «Monde», το «Huffington Post», το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, δεν θα γράφει στη σελίδα υποδοχής του «το Huffington Post από κοινού με τη LeMonde.fr», αλλά «σε συνεργασία με τον όμιλο Le Monde». Οπως σχολιάζουν πάντως γάλλοι αναλυτές, η επιλογή της Αν Σενκλέρ για τη θέση της διευθύντριας σύνταξης έχει ήδη αποδειχθεί επιτυχημένη. Κατ’ αρχήν, δημιουργήθηκε θόρυβος, και ο θόρυβος είναι καλός σύμμαχος σε μια αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όπως είναι αυτή των γαλλικών ενημερωτικών ιστοτόπων. Επίσης, επισημαίνει η «Liberation», «το χέρι της Αν Σενκλέρ είναι μακρύ. Η τηλεφωνική της ατζέντα, που είναι γεμάτη ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων και τον χώρο της πολιτικής, θα είναι αναμφισβήτητα πολύ χρήσιμη στο «Huffington Post»».