ΣΥΡΙΑ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από κυβερνητικές δυνάμεις σε δύο περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών και τέσσερις αντικυβερνητικοί ακτιβιστές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΤΟΥΡΚΙΑ

«Ολες οι πλευρές είναι διατεθειμένες να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος με το Ιράν, όμως πρέπει να καθοριστούν ο χρόνος και ο τόπος», τόνισε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο γάλλος ομόλόγος του Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι η ΕΕ θα αποφασίσει για τις κυρώσεις στο Ιράν τη Δευτέρα.

Π.Ο.Υ.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επέλεξε ως μοναδική υποψήφια για τη γενική διεύθυνση του ΠΟΥ τη νυν επικεφαλής του Μάργκαρετ Τσαν για μια ακόμη πενταετή θητεία. Η πρόταση για την 64χρονη κινέζα γιατρό αναμένεται να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση του Οργανισμού τον προσεχή Μάιο.

ΙΡΑΝ

Σεισμός 5,5 ρίχτερ σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 100 άτομα στην πόλη Νεϊσαμπούρ.

ΚΙΝΑ

Την «απάνθρωπη μεταχείρισή του» από τις Αρχές κατήγγειλε χθες ο κινέζος συγγραφέας Γιου Τζίε, φίλος του νομπελίστα λογοτέχνη Λιου Σαομπό, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την Κίνα και να ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ.