Οι Βραζιλιάνοι νικούν 3-2 την Ολλανδία, αλλά στην ιστορία μένει ο περίφημος πανηγυρισμός των Ρομάριο – Μπεμπέτο – Μαζίνιο με το νανούρισμα των μωρών.

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Τα διάσημα από κούνια μωρά μεγάλωσαν, έγιναν φίλοι και συμπαίκτες και σήμερα θεωρούνται ανερχόμενα αστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Οταν ο Μπεμπέτο έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χόι στον προημιτελικό του Μουντιάλ του ’94 με την Ολλανδία, ήθελε να αφιερώσει το πολύτιμο για τους Βραζιλιάνους γκολ στον μόλις δύο ημερών γιο του Ματέους. Ετσι, παρέα με τον φίλο του Ρομάριο και τον Μαζίνιο άρχισαν να πανηγυρίζουν κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση του νανουρίσματος.

Αλλωστε, τόσο ο Ρομάριο όσο και ο Μαζίνιο είχαν μάθει από αρκετούς μήνες πριν πώς να νταντεύουν μωρά.

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

Τα χρόνια πέρασαν και ο Ματέους έγινε ένα ψηλόλιγνο παλικάρι που λατρεύει το ποδόσφαιρο όπως ο πατέρας του. Εκανε τα πρώτα του βήματα με τη Φλαμένγκο όπου συνάντησε τον γιο του Ρομάριο, τον Ρομαρίνιο που είναι επτά μήνες μεγαλύτερός του.

Γρήγορα έγιναν φίλοι όπως και οι πατεράδες τους και αυτό το δέσιμο βγήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Τον Οκτώβριο του 2010 οδήγησαν τη Φλαμένγκο στην κατάκτηση του τίτλου του Σάο Πάουλο στην κατηγορία των Νέων με νίκη 2-0 επί της Μποταφόγκο, όπου ο Ρομαρίνιο δημιούργησε τα δύο γκολ και ο Ματέους σημείωσε το δεύτερο.

Ο Ματέους αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού και ήδη από πέρυσι προπονείται με την πρώτη ομάδα, δίπλα στον Ροναλντίνιο.

Οι κακές γλώσσες λένε πως προωθείται στη Φλαμένγκο λόγω των διασυνδέσεων του πατέρα του, ο οποίος φόρεσε την κοκκινόμαυρη φανέλα για έξι χρόνια.

Ο πρώτος που υπερασπίζεται τον Ματέους είναι ο Ρομαρίνιο: «Ολα όσα λένε είναι βλακείες. Ο Ματέους είναι εξαιρετικός παίκτης και παίζει με την αξία του».

ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ;

Ο Ματέους που έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας από τα 13 του χρόνια, κλείνει τα αυτιά του στους κακεντρεχείς και κάνει όνειρα για το μέλλον. «Είμαι πολύ υπερήφανος που ο πατέρας μου ήταν ίνδαλμα στην ομάδα που αγωνίζομαι και αγαπώ. Πρέπει όμως να μάθω να ξεχωρίζω τις καταστάσεις.

Ο πατέρας μου έγραψε τη δική του ιστορία και εγώ πρέπει να γράψω τη δική μου. Δεν θεωρώ πως οι άνθρωποι της ομάδας με αντιμετωπίζουν διαφορετικά λόγω του πατέρα μου. Λένε πολλά, αλλά τα έχω συνηθίσει», λέει ο Ματέους που θυμάται ελάχιστα από τον πατέρα του όταν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. «Ημουν πολύ νέος και τον πρόλαβα στη δύση της καριέρας του. Βλέπω όμως τα γκολ του στο βίντεο».

Ονειρό του είναι να κάνει σπουδαία καριέρα στη Φλαμένγκο και μια καλή μεταγραφή στην Ευρώπη.