Δύο παίκτες είναι αυτήν τη στιγμή talk of the town στη Βαρκελώνη. Ο Κουένκα και ο Τιάγκο Αλκαντάρα. Δύο νεαροί που αναδείχτηκαν από την περίφημη σχολή Μασία και αποτελούν το μέλλον της Μπαρτσελόνα.

Ο Τιάγκο Αλκαντάρα είναι ο μεγαλύτερος γιος του Βραζιλιάνου Μαζίνιο. Γεννήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας τον Απρίλιο του 1991 όταν ο πατέρας του αγωνιζόταν στη Λέτσε. Από τα 14 του ανήκει στις ακαδημίες της Μπάρτσα με την οποία φέτος έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας σε όλες τις ηλικίες.

Ο πατέρας του επέμενε να εκπροσωπήσει την Εθνική Βραζιλίας, κάτι που απέρριψε ασυζητητί ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, προτιμώντας τη σημαία της Ισπανίδας μητέρας του. Στην Μπαρτσελόνα ανήκει όμως και ο μικρότερος γιος του Μαζίνιο, ο Ραφίνια, που γεννήθηκε ενάμιση χρόνο πριν το Μουντιάλ του ’94. Ουσιαστικά το «νανούρισμα» του Βραζιλιάνου με τους Μπεμπέτο και Ρομάριο «φωτογράφιζε» τον Ραφίνια.

Οσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται στη β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα λένε με σιγουριά πως είναι ανώτερος του αδερφού του και πως θα αφήσει ιστορία.

Είναι αριστεροπόδαρος, διαθέτει πνευμόνια μαραθωνοδρόμου, είναι δυνατός σαν ταύρος και παίζει με την ίδια άνεση στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή.

Λίγο έλειψε ο Ραφίνια να γίνει «Ωραία Ελένη», αλλά τα σχέδια της Ρεάλ Μαδρίτης να τον κλέψει με τη βοήθεια μάλιστα του Μαζίνιο έπεσαν στο κενό, καθώς οι Μπλαουγκράνα τα αντιλήφθηκαν έγκαιρα και του ανανέωσαν για τρία ακόμα χρόνια το συμβόλαιό του. Τον παίκτη ήθελε και η Τσέλσι που τελευταία έχει ρίξει δίχτυα στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Αν και έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας, ο Ραφίνια διατηρεί ακόμα το δικαίωμα να αγωνιστεί στην πατρίδα του πατέρα του.