Η προσφυγή του Α. Μπέου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, έγινε στον ειδικό εισηγητή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και πιο συγκεκριμένα, στην Υπατη Αρμοστεία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη.

Στην προσφυγή του, ο κ. Μπέος αναφέρει μεταξύ άλλων, κάποιες από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, μιλά για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Από αυτές προήλθαν οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση των «στημένων».

«Ο κ. Μπέος καταγγέλει δια των δικηγόρων του ότι έχουν παραβιαστεί συγκεκριμένα ατομικά δικαιώματά του και ειδικότερα:

Πρώτον, ενώ κατηγορείται για απάτες και εκβιάσεις, τόσο το εισαγγελικό πόρισμα, όσο και το βούλευμα που παρατείνει την προωρινή του κράτηση δεν αναφέρει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό απάτης ή εκβίασης. Χαρακτηριστικά, δεν αναφέρεται ότι ούτε ο φερόμενος ως παθών, ο ΟΠΑΠ, δεν παρίσταται ως πολιτικός ενάγων.

Δεύτερον, η εναντίον του κατηγορία στηρίζεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν περιέχουν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά έχουν εισαχθεί υπό μορφή απομαγνητοφωνμήσεων και ψηφιακών δίσκων στη δικογραφία χωρίς να έχουν τηρηθεί οι όροι του ελληνικού νόμου».