Μοιάζουν με μαστίγωμα οι τίτλοι και τα σχόλια του Τύπου. Σαν ξέσπασμα κατά της Ρεάλ Μαδρίτης και του Μουρίνιο. Εν μέρει δικαιολογημένο για τον προκλητικό και αλαζόνα Πορτογάλο, που έχει βρει τον δάσκαλό του (Γκουαρντιόλα).

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η μεταστροφή κατά της Ρεάλ και των μαδριλένικων εφημερίδων.

Για «Μουρινιάδα» κάνει λόγο η «As», ενώ η πιο πιστή εφημερίδα στη Βασίλισσα, η «Marca», γράφει στο πρωτοσέλιδό της με νόημα: «Η ιστορία που δεν τελειώνει». Δεν αφήνει βέβαια ασχολίαστη και την ενέργεια του Πέπε, την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη».

Η καταλανική «Sport», η αντίστοιχη «Marca» για την Μπαρτσελόνα, θυμήθηκε παλιότερη δήλωση του Πεπ Γκουαρντιόλα όταν είχε χάσει την ψυχραιμία του απέναντι στον προκλητικό Μουρίνιο και έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: «Τα γαμ… αφεντικά του Μπερναμπέου».

«Ηρωες και κακοποιοί» έγραψε η «Mundo Deportivo», κάνοντας σαφή αναφορά στην ενέργεια του Πέπε αλλά και των Κοεντράο και Καρβάλιο που επίσης προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους. Η «La Vanguardia» σημείωσε «Η Μπαρτσελόνα έδωσε ένα ακόμα μάθημα στον υπέρ το δέον αμυντικό Μουρίνιο», ενώ η «El Pais» κατέληξε στο συμπέρασμα πως «Τελικά είναι βρώμικη ομάδα η Ρεάλ».

Η «El Periodico» αναρωτιέται: «Γιατί; Γιατί; Ο Γκουαρντιόλα προσέφερε ένα ακόμα σόου στα γενέθλιά του στον φοβισμένο και γυμνό Μουρίνιο».

n Ο ιταλικός Τύπος, που δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίον έφυγε ο Μουρίνιο από την Ιντερ, ξεσπάθωσε κατά του Πορτογάλου:

«Η Μπάρτσα νίκησε ξανά, εφιάλτης για τον Μου» ήταν ο τίτλος της «Corriere dello Sport», ενώ η γαλλική «Le Figaro» είδε την Μπάρτσα ως δασκάλα που έδωσε ένα ακόμα μάθημα στη Ρεάλ.