Το πέρασμα του Καστίγιο από τον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από σπουδαίες εμφανίσεις, εξαίσια γκολ, συμμετοχή στην Εθνική Μεξικού, τεράστια αγάπη από τους πειραιώτες φιλάθλους και παράλληλα από αρκετές διενέξεις με συμπαίκτες – προπονητές και πολλά νυχτοπερπατήματα. Τα μπουζούκια ήταν για τον Νέρι ο αγαπημένος τόπος διασκέδασης και οι τσαμπουκάδες στα γήπεδα και τα αποδυτήρια η κλασική αντίδραση ενός ποδοσφαιριστή με λάτιν καταβολές.

Το 2005 ο Γιάγια Τουρέ είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με τον Αργεντινό Σούρερ και ο Καστίγιο με χτύπημα καράτε κατά του Ιβοριανού πήρε το μέρος του Λατινοαμερικανού μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου Τροντ Σόλιντ. Λίγο καιρό αργότερα ο Νέρι συγκρούστηκε και με τον Μπάγιεβιτς. Ενώ φέτος στον Αρη έχει αποβληθεί ήδη δύο φορές, στα μισά της σεζόν ενώ ήταν «τελειωμένος» από τον Πρόμπιερτζ.

Εκπρόσωπος της λάτιν ποδοσφαιρικής κουλτούρας, και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Αν και πριν έρθει στην Ελλάδα πέρασε από την Αγγλία (Λίβερπουλ), εντούτοις δεν συνετίστηκε. Εξακολουθεί να είναι ατίθασος και απείθαρχος (γεγονός που τον είχε φέρει σε σύγκρουση με τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό) ποδοσφαιριστής, πλην όμως φαντεζί και εξαιρετικός τεχνίτης.

Οι ποδοσφαιρικές αρετές του τον έχουν κάνει το αγαπημένο παιδί των οπαδών του Παναθηναϊκού (άλλωστε μετά τη φυγή τού Σισέ είναι ο μόνος παίκτης-βεντέτα στην ομάδα), παρά τις κατά καιρούς παρεκτροπές του αφού έχει συγκρουστεί με τον Καραγκούνη (στη διάρκεια αγώνα με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ τον χειροκροτούσε ειρωνικά στην αλλαγή του ενώ προηγουμένως του ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται εντολές από αυτόν) και τον Κατσουράνη (φραστικό επεισόδιο).

Επίσης κυκλοφορεί η φήμη πως μετά την εντός έδρας ήττα με την Κοπεγχάγη διαπληκτίστηκε σε έντονο ύφος με τον Κώστα Αντωνίου, τότε διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ. Το τελευταίο… κατόρθωμα του Λέτο ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε την περασμένη Κυριακή στα Γιάννινα. Ενώ λοιπόν βρισκόταν στον πάγκο, πήγε στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και ζητούσε από τους παράγοντες και τους παίκτες της ομάδας να διακοπεί το παιχνίδι, λόγω πάγου.