Οσοι πιστέψουν πως τα ατίθασα παιδιά στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο εξαντλούνται στους Μήτρογλου, Τζιμπούρ, Λέτο και Καστίγιο, κάνουν λάθος. Και μάλιστα μεγάλο.

Ο Κέβιν Μιραλάς προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά – πέρυσι – ενώ μόλις στο τελευταίο παιχνίδι (με τον Λεβαδειακό) κατάφερε να πιάσει τα περυσινά υψηλά στάνταρ απόδοσης. Από τη μια λοιπόν το άγχος (της καθιέρωσης) και από την άλλη ο εκνευρισμός, τον οδήγησαν σε μια ακραία αντίδραση όταν έγινε αλλαγή στο ματς του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ στο Λονδίνο. Ο Βαλβέρδε και η διοίκηση της ΠΑΕ δεν άφησαν το γεγονός να περάσει απαρατήρητο και έτσι στον Βέλγο επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ο Βλάνταν Ιβιτς είναι ένας άλλος παίκτης με προσωπικότητα και φλεγματικό ταμπεραμέντο. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό είπε «αν δεν αλλάξει κάτι στην ομάδα και δεν σταματήσουμε να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να μας γυρίζει το παιχνίδι, τότε θα έχουμε πρόβλημα». Μια δήλωση που είχε αποδέκτη τον προπονητή της ομάδας Λάζλο Μπόλονι, έστω και αν την επόμενη ημέρα κληθείς να δώσει εξηγήσεις ο Σέρβος είπε πως η κουβέντα αυτή είχε αποδέκτη τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Ενας Αλγερινός, τέλος, ο Καρίμ Σολτάνι (από φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του Αρη) είναι αυτός που διεκδικεί τον τίτλο με τους περισσότερους τσαμπουκάδες σε μια προπόνηση. Πέρυσι, ενώ αγωνιζόταν στον Ηρακλή, ήρθε σε ρήξη κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας με τους συμπαίκτες του Κυριαζή και Μάρα και τον προπονητή του Γιώργο Παράσχο (με τη γνωστή φράση «άντε γ…» διατυπωμένη στα αγγλικά).

Βεβαίως, κανείς στον Ηρακλή δεν μπορεί να ξεχάσει το επεισόδιο που είχε ο Σολτάνι με τον Πίτου Γκαρσία (επίσης πέρυσι) στο νέο γήπεδο της Λάρισας, όταν ήρθαν στα χέρια στα αποδυτήρια.