Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι δεν αξιοποιεί κατάλληλα το έμψυχο υλικό της ομάδας, με τρανό παράδειγμα τις περιπτώσεις του βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού και του 26χρονου τερματοφύλακα.

Ο Κλέιτον κάνει την καλύτερή του σεζόν και πιο μεστή της καριέρας του εφέτος στον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι είχε δοθεί δανεικός. Ο δε Ορέστης Καρνέζης ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στον περσινό αποκλεισμό στο Κύπελλο, όταν στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων είχε δεχτεί γκολ σε μακρινό (σχεδόν από το κέντρο) φάουλ του Μίτσελ. Εφέτος, που πήρε φανέλα βασικού στο Περιστέρι, μόλις άρχισε το ματς πήρε κόκκινη!

Ο Κλέιτον, όπως αποδείχτηκε, έχει γίνει αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό και κακώς ο Φερέιρα δεν τον είχε χρησιμοποιήσει στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Βλέπει γήπεδο, κρατάει όσο πρέπει την μπάλα, έχει την κάθετη πάσα και, όπως απέδειξε, έχει την ποδοσφαιρική ευφυΐα να κρίνει ένα ματς με ανάποδο ψαλίδι, όπως συνέβη εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα σε παγωμένο τερέν.

Ενα γκολ που θυμίζει πολύ αυτό με τη Λάρισα στις 15 Νοεμβρίου 2008 (1-1). Εφέτος ο Κλέιτον έχει πετύχει 3 γκολ στα 976′ που έχει παίξει στη Σούπερ Λίγκα, είναι 3ος σε σουτ από τους Πράσινους με 19, 3ος σε πάσες με 112 και έχει μοιράσει 4 ασίστ!

Ο Ορέστης Καρνέζης από την προηγούμενη εβδομάδα είναι σαν να ξαναγεννήθηκε! Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα διατήρησε ανέπαφη την εστία του, κάτι που είχε να συμβεί στον ΠΑΟ από πέρυσι, ενώ και στη Νέα Σμύρνη στο Κύπελλο νικήθηκε στα πέναλτι. Στους Ζωσιμάδες πάντως έχει την τύχη με το μέρος του, αφού εκεί έκανε ντεμπούτο στις 18 Απριλίου 2010 με το σκορ να είναι 0-1 (Γκάμπριελ).

Το σημαντικότερο είναι ότι απέκτησε ξανά αυτοπεποίθηση. Οι οκτώ αποκρούσεις του κράτησαν όρθιο τον ΠΑΟ και πλέον δείχνει σε όλους ότι ο Στέφανο Καπίνο, το παιδί-θαύμα στη θέση Νο 1, θα έχει πολύ σκληρό ανταγωνισμό! Οπως έλεγαν άνθρωποι που τον ζουν καθημερινά στην Παιανία, «επιτέλους άρχισε να βγάζει στα παιχνίδια τις αληθινές του δυνατότητες. Αδικούσε τον εαυτό του»!

Ο Φερέιρα δεν έδωσε ρεπό στους παίκτες, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχόμενα ματς, με πρώτο απ’ όλα το αυριανό (19.30, Νovasports) με τη Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ – αγώνας εξ αναβολής για τη Σούπερ Λίγκα. Στην προπόνηση όμως τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ο Σωτήρης Νίνης κατάφερε και πήρε μέρος στο διπλό, μετά τον τετράμηνο τραυματισμό του στο γόνατο! Oπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα γίνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, αν δεν αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό, αφού ο Γόντικας βλέπει ότι τα χρήματα τελειώνουν και οι παίκτες μπορεί να μείνουν απλήρωτοι.

n «Ποτέ μη λες ποτέ» είπε ο Σισέ για το ενδεχόμενο επιστροφής (κάποια στιγμή) στον Παναθηναϊκό κατά τη βράβευσή του από τον ΠΣΑΠ.

n Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας στο Περιστέρι (Π. Μελά 1-3) από την οποία υπέστησαν υλικές ζημιές και διπλανά σπίτια.