Θεωρώντας ότι προέχει η Ελλάδα και μετά η «δημοκρατική παράταξη», ο Γιάννης Ραγκούσης θέτει τρείς προτεραιότητες:
 
Α) Ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, όπως ήδη έχει προτείνει από τις 27 Δεκεμβρίου 201, ημέρα κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μελών της κυβέρνησης προερχομένων από το Κίνημα.

Οπως είπε ο κ. Ραγκούσης ως χρόνος ολοκλήρωσης των προαναφερθέντων πρέπει να θεωρείται η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο των παραπάνω καθώς, όπως ενημέρωσε, ακόμα και έπειτα από την ψήφισή τους από τη Βουλή ακολουθούν ορισμένες
άλλες διαδικασίες.

Ως χρόνο ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, ο κ. Ραγκούσης θεωρεί τις αρχές Μαρτίου ή λίγο νωρίτερα.
 
Β) Προετοιμασία, παράλληλα με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, «ανοιχτής στην κοινωνία» Εθνικής Συνδιάσκεψης «λογοδοσίας και πολιτικών θέσεων».
 
Γ) Αμέσως μετά το PSI και την δανειακή σύμβαση, έναρξη των προβλεπόμενων από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ διαδικασιών.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το βασικό ερώτημα που τίθεται στο ΠΑΣΟΚ είναι αν θα συνεχίσει να είναι δημοκρατικό κόμμα ή αν θα μετατραπεί σε ένα κόμμα «προυχόντων».
 
«Εχω ακούσει και προτάσεις μη τήρησης του Καταστατικού», είπε ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας ότι για τον ίδιο είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε έκτακτες συνθήκες υπάρχουν, ούτε καμία ανώτερη βία».
 
Το ΠΑΣΟΚ έχει τον χρόνο να οργανώσει καταστατικά τη διαδικασία, είπε, προτείνοντας το άμεσο άνοιγμα «ηλεκτρονικού καταλόγου» και υποβολής δηλώσεων για συμμετοχή στο «εκλέγειν».
 
Ερωτηθείς για το αν η προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου θα είναι ανάλογη με εκείνη του 2007, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι σημασία έχει η διαδικασία αυτή καθ' αυτή με την έννοια να μην αποκλειστεί η βάση του ΠΑΣΟΚ, και όχι ο αριθμός των προσερχομένων.

«Εξάλλου και στις εθνικές εκλογές θα βρούμε λιγότερα ψηφοδέλτια (υπέρ του ΠΑΣΟΚ) στις κάλπες», πρόσθεσε ο Ραγκούσης, ενώ τόνισε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι υπουργοί. 

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα, είπε ότι «έχω απαντήσει» ενώ στην τελευταία ερώτηση που του ετέθη σχετικά με τις σχέσεις του με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο, σημείωσε: «ό,τι ίσχυε την πρώτη μέρα, ισχύει και σήμερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από