ΓΑΛΛΙΑ

Χίλιες γυναίκες από τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή θα κινηθούν νομικά κατά της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) για το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους. Οι μηνύσεις αυτές προστίθενται στις περίπου 2.500 που έχουν γίνει ήδη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «το 80% των εμφυτευμάτων PIP τοποθετήθηκε στη Λατινική Αμερική».

ΤΟΥΡΚΙΑ

Κατηγορίες για εγκλήματα κατά του κράτους απαγγέλθηκαν επισήμως εις βάρος του αρχηγού της τουρκικής στρατιωτικής χούντας του 1980 Κενάν Εβρέν και ενός ακόμη εν ζωή συναυτουργού του πραξικοπήματος με την επικύρωση ενός κατηγορητηρίου εις βάρος τους. Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ζητείται για τον Εβρέν και τον Ταχσίν Σαχινκαγιά, τον τότε αρχηγό Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι είναι ηλικίας 94 και 86 ετών αντιστοίχως.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ο πολωνός στρατιωτικός εισαγγελέας Μικολάι Πρζίμπουλ, που αποπειράθηκε τη Δευτέρα να αυτοκτονήσει με το υπηρεσιακό του όπλο, δήλωσε χθες ότι το έκανε για να καταγγείλει τη βαθιά διαφθορά σε συμβόλαια αγοράς στρατιωτικού υλικού. Ο Πρζίμπουλ είπε ότι έχει δεχθεί απειλές, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο αξίας ενός εκατομμυρίου ζλότι (223.000 ευρώ) για τη δολοφονία του.

ΗΠΑ

Τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Σαούντ αλ-Φαϊζάλ, δέχθηκε χθες στο Οβάλ Γραφείο ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα -η συνάντηση δεν είχε προαναγγελθεί, και δημοσιοποιήθηκε εκ των υστέρων, αργά το βράδυ. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες συζήτησαν «κρίσιμα περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».