Οι κορυφαίοι είχαν την τιμητική τους χθες στην εκδήλωση της ΕΟΕ, η οποία τους βράβευσε για τις επιτυχίες τους στο 2011, με όραμα μια ακόμα καλύτερη ολυμπιακή χρονιά.

Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών και οι προπονητές της Γιώργος Μορφέσης και Θανάσης Κεχαγιάς, ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος. Επίσης, οι αθλήτριες της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου – Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο προπονητής τους Τζιοβάνι Ποστιλιόνε με τον συνεργάτη του Απόστολο Παλαιοπάνο, ο τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης και ο προπονητής του Νίκος Ηλιάδης, ο γυμναστής Βασίλης Τσολακίδης και ο προπονητής του Αλέξανδρος Ιωακειμίδης. Ακόμη, οι κωπηλάτες Γιώργος Τζιάλλας, Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιάννης Χρήστου και ο συνεργάτης του Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, Αθανάσιος Αθανασιάδης.

Η κολυμβήτρια Μαριάννα Λυμπερτά και ο προπονητής της Μιλτιάδης Κανελλόπουλος.

Οι αθλήτριες στίβου Φλωρεντία Καλογεράκη με την προπονήτριά της Κλαίρη Σηφάκη και Γεωργία Στεφανίδη με τον προπονητή της Βασίλειο Μεγαλοοικονόμου για τα μετάλλιά τους στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας. Επίσης, βραβεύτηκαν χορηγοί αλλά και άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στον δρόμο προς το Λονδίνο.

«Ηδη 47 αθλητές και αθλήτριές μας έχουν καταφέρει να προκριθούν για τους Ολυμπιακούς Aγώνες σε ατομικά αγωνίσματα, ενώ αρκετοί ακόμα και τέσσερις ομάδες μας θα διεκδικήσουν την πρόκριση το 2012. Εξασφαλίσαμε χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα, με ρητή δέσμευση ότι όλες θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στους αθλητές. Η προσπάθεια είναι δύσκολη, ο σκοπός ιερός, αλλά τα καταφέραμε. Με τη χρηστή διαχείριση τα χρήματα έπιασαν τόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.