Παράλληλα η διοίκηση επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ ύστερα από την απογοητευτική εμφάνιση στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας στο Καυταντζόγλειο! Το πρόστιμο δεν θα πληρωθεί μόνο αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει τον τίτλο, το αφεντικό της ΠΑΕ έβαλε φρένο στις ανανεώσεις συμβολαίων μέχρι τέλος Μαρτίου, ενώ απείλησε με έξοδο τους τουρίστες και τους βετεράνους! Η καμπάνα χτυπάει για τους Γέστε, Μακούν.

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στο προπονητήριο του Ολυμπιακού συνοδευόμενος από τους Σάββα Θεοδωρίδη, Γιάννη Βρέντζο, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Κυριάκο Δουρέκα.

Ο κ. Μαρινάκης είπε στους ποδοσφαιριστές: «Εγώ αλλά και οι οπαδοί μας δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε από τα νεύρα, την πίκρα και τη στενοχώρια μας. Παίξατε με τη Δόξα που ουσιαστικά είναι ομάδα της δεύτερης κατηγορίας και όμως οι αντίπαλοί μας με το πάθος τους κατάφεραν και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Εμείς δώσαμε δικαίωμα στη μισή Ελλάδα να μας χλευάζει και να μιλάει απαξιωτικά μέχρι και ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ολο το επιτελείο μου και εγώ παλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μη σας λείψει το παραμικρό στου Ρέντη, στα σπίτια σας, στα αυτοκίνητά σας, στις πληρωμές.

Εσείς απαντήσατε με την αδιαφορία σας. Μήπως θέλετε να σας συμπεριφερόμαστε όπως γίνεται σε πολλές άλλες ομάδες που έχουν τους παίκτες τους μήνες απλήρωτους, για να έχουμε έτσι και περισσότερο… ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Ολα αυτά τα κάνουμε από αγάπη για τον Ολυμπιακό. Είδα μερικούς από εσάς να συμπεριφέρονται σαν βετεράνοι. Δεν θεωρώ ότι ξεχάσατε την μπάλα που ξέρετε, αλλά πρέπει να το δείχνετε και να ματώνετε τη φανέλα.

Σας το ξαναλέω ότι η συνεργασία μου με τον Βαλβέρδε ήταν και είναι άριστη. Στον αγώνα με τη Δόξα δεν χρειαζόσασταν προπονητή για να κερδίσετε. Δεν θα γίνει καμία ανανέωση συμβολαίου μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι τουρίστες δεν έχουν θέση εδώ μέσα. Στο χέρι σας είναι να παίξετε όπως στο Λονδίνο και στη Μασσαλία. Να αποδείξετε ποιοι είστε. Να ματώσετε τις φανέλες σας. Οταν φιλάτε το σήμα του Ολυμπιακού πρέπει να το νιώθετε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε στους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μιραλάς: «Είστε η καλύτερη τριάδα επιθετικών του πρωταθλήματος. Δεν με ενδιαφέρει όμως καθόλου ποιος από εσάς θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Ούτε μπόνους παραπάνω θα πάρει, ούτε θα τον συμπαθήσω περισσότερο. Δεν θέλω να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας. Να παίζετε μόνο για την ομάδα».

Στο τέλος, κάλεσε τον Αριελ Ιμπαγάσα και ζήτησε να μάθει τον βαθμό ετοιμότητάς του. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός δήλωσε ότι είναι πλέον έτοιμος να παίξει και να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Κατσάδα στους Ερυθρολεύκους έβαλε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Αδικείτε τους εαυτούς σας. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν δείχνετε ότι θέλετε να κατακτήσετε τον τίτλο. Το μυαλό σας είναι στις διακοπές. Τέλος τα λόγια. Αποδείξτε ότι είστε καλύτεροι στο γήπεδο».

Σε αναζήτηση τερματοφύλακα βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η διοίκηση της ΠΑΕ αλλάζει γραμμή πλεύσης στο θέμα της απόκτησης του Σηφάκη, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε (δεν του επιτρέπει να βοηθήσει αμέσως την ομάδα). Επίσης, γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση δεξιού εξτρέμ.

Ο Μανιάτης που έχει κάκωση στο δεξί γόνατο θα απουσιάσει από τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο στο «Γ. Καραϊσκάκης».