Την πρόθεσή της να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου την αναθεώρηση του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας της αγοράς σε ό,τι αφορά το καθεστώς των προσφορών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ για την εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών των καταστημάτων σε portal στο πλαίσιο του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εμπορίου, το οποίο θα είναι ανοικτό στον καταναλωτή, ενώ μέσω αυτού θα γίνεται έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς, όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός.

Ξεπερασμένο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, το σημερινό μοντέλο των προσφορών έχει ξεπεραστεί κυρίως λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του έλληνα καταναλωτή. «Το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς φαίνεται ξεκάθαρα ότι ξεπεράστηκε, έκανε τον κύκλο του, χωρίς να εξυπηρετεί πλέον κανέναν, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί με πολλή προσοχή επανακαθορίζοντας σε μια νέα βάση τους σωστούς τρόπους που θα προσεγγίζουν τις σημερινές ανάγκες και κυρίως τις περιορισμένες δυνατότητες του έλληνα καταναλωτή».

«Αναφορικά με την επιχειρούμενη απελευθέρωση των εκπτώσεων και των προσφορών χωρίς περιορισμούς, θα ξεκινήσουμε μαζί με τις καταναλωτικές οργανώσεις να εξετάσουμε όλες τις προτάσεις που έχουμε συγκεντρώσει από εμπορικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα, ώστε να καταλήξουμε σε αποφάσεις που θα πάρουμε – όμως εμείς για μας και όχι άλλοι για μας».