Μίλαν και Γιουβέντους νίκησαν εκτός έδρας και παραμένουν στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Μίλαν, με πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, νίκησε 2-0 στο Μπέργκαμο της Αταλάντα. Ο Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε το πρώτο γκολ (στο 22′ με πέναλτι) και έδωσε την ασίστ στον Μπόατενγκ για το 2-0 (82′). Ο Μάτρι σκόραρε (27′) και η Γιουβέντους έφυγε νικήτρια από το Λέτσε (1-0). Ο Μάτρι είχε μπει στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα, αντικαθιστώντας τον Κουαλιαρέλα ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και σήμερα θα υποβληθεί σε επέμβαση για ρήξη στο ζυγωματικό.

Τις δύο ομάδες ακολουθεί η Ουντινέζε (αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa league), η οποία νίκησε στο «Φρίουλι» 4-1 την Τσεζένα, με τον Ντι Νατάλε να ανοίγει και να κλείνει το σκορ.

n Σοκ προκάλεσε η ήττα της Λάτσιο στη Σιένα (4-0!), ενώ η Ιντερ ανεβαίνει συνεχώς και πέτυχε νέα εντυπωσιακή νίκη επί της Πάρμα (5-0). Ο Φραντσέσκο Τότι σκόραρε δύο φορές με πέναλτι (34′ και 78′) και η Ρόμα νίκησε 2-0 την Κιέβο.

Στα άλλα ματς της 17ης αγωνιστικής: Μπολόνια – Κατάνια 2-0, Κάλιαρι – Τζένοα 3-0, Νοβάρα – Φιορεντίνα 0-3, Παλέρμο – Νάπολι 1-3.

Βαθμολογία: Μίλαν και Γιουβέντους από 37, Ουντινέζε 35, Λάτσιο 30, Ιντερ 29, Ρόμα και Νάπολι από 27.

n Ο Ρομάριο χτύπησε καμπανάκι στην ομοσπονδία της Βραζιλίας όσον αφορά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2014.

«Δεν έχει προχωρήσει τίποτα και αν συνεχίσουν έτσι, η διοργάνωση κινδυνεύει να αποτελέσει το χειρότερο Μουντιάλ στην ιστορία» είπε ο Ρομάριο, ο οποίος είναι πλέον βουλευτής.

n Ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μιρτσέα Λουτσέσκου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά το τροχαίο που είχε στο Βουκουρέστι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Λουτσέσκου συγκρούστηκε με τραμ και ο 66χρονος τεχνικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στη θωρακική χώρα.