Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο εξ αναβολής παιχνίδι με 6-0 τη Δόξα στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως χθες οι γηπεδούχοι ήταν μια διαφορετική ομάδα και πήραν ένα σκληρό μάθημα από την ομάδα της Μακεδονίας.

Οι παίκτες του Κατσαβάκη έτρωγαν… σίδερα. Αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, έκλεισαν διαδρόμους με ασφυκτικό πρέσινγκ, δεν άφησαν τα ατού του Ολυμπιακού να πάρουν ανάσα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα και έκανε λάθη.

Προτίμησε τον Πάντελιτς στη θέση του φορ αντί του Τζιμπούρ, όμως ο Σέρβος είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στους σκληροτράχηλους στόπερ Τριποτσέρη, Βέρτζο. Οι Πάντελιτς, Μιραλάς, Φουστέρ, Φετφατζίδης ήταν καλά μπλοκαρισμένοι και ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τον ρυθμό του.

Ο Μιραλάς τις περισσότερες φορές έβρισκε μπροστά του δύο αντιπάλους του (Στεργιανό, Σοϊλέδη), ενώ το ίδιο σκηνικό υπήρχε και στην άλλη πλευρά (δεξιά) με τον Φετφατζίδη, ο οποίος είχε απέναντί του τους Ρούτση και Σικαλιά.

Ο Κατσαβάκης θέλοντας να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα είχε παρατάξει την ομάδα του με διπλή ζώνη άμυνας και με παίκτες-καμικάζι.

Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα και ο προπονητής της Δόξας έδωσε ρεσιτάλ στο κοουτσάρισμα.

Ο Βαλβέρδε προσπάθησε με τις αλλαγές στο β’ ημίχρονο (46′) των Τζιμπούρ, Γέστε αντί των Πάντελιτς, Φουστέρ να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία στο 60′. Σε φάουλ του Γέστε ο Τζιμπούρ με κεφαλιά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας ο προωθημένος Παπαδόπουλος έπιασε σουτ μέσα στην περιοχή, έγινε κόντρα και οι αμυντικοί της Δόξας έδιωξαν προτού ο Τζιμπούρ πιάσει ανάποδο ψαλίδι.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα στο μισό γήπεδο τη Δόξα, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μιραλάς (1′), Φουστέρ (17′), Τοροσίδη (73′), όμως η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Αμπουμπακάρι (μόνος του πλάσαρε άουτ στο 47′) και απείλησαν με τον δραστήριο Αραβίδη (80′).

Ο διαιτητής Παπαπέτρου (Αθήνας) έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Εκτός τόπου και χρόνου οι επόπτες Βασιλειάδης, Τσολάκης. Ο τελευταίος σταμάτησε δύο φορές από κανονική θέση με υπόδειξη οφσάιντ τους Μιραλά, Τοροσίδη στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Βασιλειάδης σταμάτησε τον Αραβίδη, ο οποίος καλυπτόταν.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Αμπουμπακάρι, Σικαλιάς, Αγγελούδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σερεμέτ, Στεργιανός (46′ Κουμπρόγλου), Τριποτσέρης, Βέρτζος, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης (65′ Τοπούζης), Λίμα, Σοϊλέδης (59′ Αγγελούδης), Ρούτσης, Αμπουμπακάρι, Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Mανιάτης, Μακούν (71′ Μόνχε), Φουστέρ (46′ Γέστε), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς (46′ Τζιμπούρ).

n Στην Ντιζόν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του ο Γκαέλ Κακουτά. Ο 20χρονος γάλλος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, ο οποίος αποτελούσε στόχο του Ολυμπιακού (για να αποκτηθεί δανεικός), ανακοίνωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του την απόφασή του: «Επέλεξα να πάω στην Ντιζόν. Ο προπονητής Πατρίς Καρτερόν με έπεισε».