Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί σήμερα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου. Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Ο ΙΣΑ καλεί για «τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό».

Τέλος, και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συνεδριάσει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει.