Σε απάντηση των αιτιάσεων, η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι αρμόδιοι για τον σχηματισμό δικογραφίας είναι «οι ανακριτικοί υπάλληλοι υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές.
Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με την Αστυνομία «η  αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο "κουκούλωμα", ή "ιδιαίτερη μεταχείριση" ή "άνιση αντιμετώπιση των πολιτών" δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου
Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις των ειδικών φρουρών για «αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει: «Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής, και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».
 
Η Αστυνομία ζητεί με την απάντησή της απο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών να αναλογιστεί «τις ευθύνες απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα. 

Είναι πάντως, η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογο θέμα στο εσωτερικό της Αστυνομίας. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από