Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ο εμπνευστής όσων διαδραματίστηκαν χτες το πρωί στα Σπάτα, αφού δική του ήταν η ιδέα οι ποδοσφαιριστές να κόψουν μόνοι τους τη βασιλόπιτα. Ετσι, πριν από την έναρξη της προπόνησης κάλεσε τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ της ομάδας στα αποδυτήρια, όλοι μαζί ευχήθηκαν για τον νέο χρόνο και στο τέλος έκοψε τη βασιλόπιτα και μοίρασε τα κομμάτια.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν δέχθηκαν τα μέλη της διοίκησης να μετάσχουν στην πρωτοβουλία τους.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Βασίλης Δημητριάδης και Βαγγέλης Γιαννίσης, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα τους και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ποδοσφαιριστών και διοίκησης. Μπορεί να μην ήταν παρόντες, πήραν όμως το κομμάτι τους.

Τα χρήματα τόσο για τη βασιλόπιτα όσο και για το αντίτιμο που είχε το φλουρί, μαζεύτηκαν ρεφενέ από όλους τους παίκτες, με κάθε έναν να βάζει από 10 ευρώ.

Το γεγονός έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά την αποχή των ποδοσφαιριστών από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΑΕ, αλλά και το δείπνο του Γρηγόρη Μάκου στο οποίο δεν προσκλήθηκε κανένας εκπρόσωπος της διοίκησης.

Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο διοικητικό και κατ’ επέκταση οικονομικό τοπίο της ΠΑΕ εξυπηρετεί κάποιους. Και σε πρώτο πλάνο βάζουν τον Σταύρο Αδαμίδη, για τον οποίο πιστεύουν πως θέλει να έχει λόγο στην επόμενη ημέρα της ομάδας, έχοντας έρθει σε συμφωνία με την Ορίτζιναλ. Δεν θεωρούν μάλιστα τυχαίο πως η ομάδα παραπαίει και οι σκληροπυρηνικοί λουφάζουν, όταν σε άλλες εποχές και με καλύτερη αγωνιστικά την ομάδα διέλυαν τα πάντα.

Στο μεταξύ, η κακή κατάσταση στην ΑΕΚ (αγωνιστικά και οικονομικά) φαίνεται να οδηγεί στην έξοδο τον Μπέλεκ, με τον οποίο φαίνεται να φλερτάρει η Λιβόρνο. Ο Λεονάρντο διέψευσε τα σενάρια περί μετακίνησής του στον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έστειλε μήνυμα (και) στην ΑΕΚ, λέγοντας πως οποιαδήποτε μετοχική αλλαγή πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Λυμπερόπουλος (δεν υπολογίζεται λόγω τιμωρίας για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό) λόγω ίωσης και ο Κοντοές δεν πήραν μέρος στη χθεσινή προπόνηση.

Ο τελευταίος έχει χτύπημα στην ποδοκνημική και είναι αμφίβολος για το ματς του Σαββάτου. Ετοιμοπόλεμος είναι ο Καράμπελας.

– Με απόφαση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή απαγορεύθηκε η μετακίνηση οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά για το παιχνίδι του Σαββάτου.