Κάποιες ιστορίες από το παρελθόν τούς ακολουθούν, ίσως και μεγαλοποιημένες σε κάποιες περιπτώσεις. Ιστορίες με επισκέψεις στο Αγιον Ορος του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Αγγελου Αναστασιάδη όταν ήταν στον ΠΑΟΚ, με τον Νάγκμπε μετά την επιστροφή να αποκαλύπτει τι είδε, «παπάντες και έτρωγκε φουντούκια όλο», του Νίκου Κωστένογλου που έχει και το παρωνύμιο «Πάτερ», ενώ πρόσφατα ζήτησε από τους νέους να λουστράρουν τα παπούτσια των μεγάλων σε ηλικία παικτών της ΑΕΚ. Και όχι μόνον αυτοί οι δύο στη Σούπερ Λίγκα, στην οποία αναφερόμαστε! Ο Φερέιρα έχει αδυναμία στο κάπνισμα, ο Μπόλονι δεν θέλει να τσουγκρίζει ποτήρια γιατί το ‘χει σε κακό και ο Αναστόπουλος μυρίζει Ιταλία!

ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Κάποτε, όταν ο Αναστασιάδης ήταν στον ΠΑΟΚ είχε πάει την αποστολή στο Αγιον Ορος για να νιώσουν, όπως είχε λεχθεί, οι ποδοσφαιριστές την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ολα πήγαν καλά, αλλά μετά την επιστροφή υπήρξε ένα χιουμοριστικό επεισόδιο, που αν παιζόταν στο θέατρο ή στην τηλεόραση θα έκανε μεγάλη επιτυχία. Ρώτησε λοιπόν κάποιος τον Λιβεριανό Τζο Νάγκμπε τι είδε στο Αγιον Ορος και εκείνος απάντησε: «Εβλεπα παπάντες όλο και έτρωγκε φουντούκια όλο…».

Αλλοι λένε, πάλι, πως τα αγαπημένα του παιδιά είναι αυτοί που είναι βαθιά θρησκευόμενοι, της Ορθοδοξίας. Ενας από αυτούς ήταν ο Βαγγέλης Κουτσουρές, ενώ στην Εθνική Κύπρου πολλοί γκρίνιαζαν γιατί επέμενε τόσο πολύ στον Γιασεμή Γιασεμάκη (πιο παλιά στον ΠΑΟΚ) μολονότι εκείνη την περίοδο δεν είχε ομάδα. Για τον Κουτσουρέ πάντως, τον οποίο είχε στον Εδεσσαϊκό (αργότερα είχε πάει Παναθηναϊκό), έχει ειπωθεί πως ήταν το αγαπημένο του παιδί επειδή κάθε φορά που χτυπούσε η καμπάνα ο παίκτης σταματούσε την προπόνηση και τα πουσάπς και έκανε τον σταυρό του! Κάτι που γινόταν συχνά καθώς δίπλα στο γήπεδο του Εδεσσαϊκού υπάρχει εκκλησία!

Εχει και παραξενιές, όπως όλοι βέβαια. Σε ένα παιχνίδι με τη Δανία όταν ήταν στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου είχε κάνει παράπονα γιατί στο τραπέζι δεν υπήρχαν τυριά διαφόρων ειδών. Εδωσε εντολή μάλιστα να φέρουν στον ίδιο αλλά και στους ποδοσφαιριστές, αν και δεν συνηθίζεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών πριν από αγώνα.