ΕΥΣΤΟΧΗ η παρομοίωση του Γιώργου Κούδα: «Τρόικα και στον ΠΑΟΚ». Πράγματι, στην Τούμπα πλέον το κουμάντο το κάνει η UEFA, όπως ακριβώς στη χώρα η τρόικα. Και για να πάρει ο ΠΑΟΚ τη… δόση, δηλαδή την άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι υποχρεωμένος να μειώσει το χρέος του πουλώντας τα «ασημικά» του.

Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ έφυγε, ο Κοντρέρας το ίδιο – και μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλοι αγαπημένοι της εξέδρας. Το ερώτημα είναι αν εκτός από την «τρόικα» η διοίκηση του Ζαγοράκη θα έχει να αντιμετωπίσει και τους αγανακτισμένους οπαδούς.

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ του κόσμου θα καταλάβει. Ενα άλλο θα φωνάζει. Το ποιο από τα δύο θα είναι η πλειονότητα θα εξαρτηθεί κυρίως από τα αποτελέσματα, που στην Ελλάδα κρίνουν τα πάντα. Αν έρθουν επιτυχίες, πάει να πει ότι η ομάδα μπορεί και χωρίς τα αστέρια της. Αν έρθουν αποτυχίες, ο χειμώνας για τον Ζαγοράκη θα είναι βαρύς – αν τον βγάλει.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ της εξυγίανσης της ΠΑΕ είχε μπει σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι και η απομάκρυνση του Βιτόλο ήταν μέρος του. Αλλά έμεινε μετέωρο επειδή ο πρόεδρος πίστεψε τον Φλωρίδη. Και τώρα το καράβι του ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει απότομη στροφή, με κίνδυνο να χάσει επιβάτες στη θάλασσα.