«Φονέας» των ομάδων της Θεσσαλονίκης έγινε ο ΚΑΟ Δράμας. Οι νεοφώτιστοι έκαναν την πρώτη νίκη τους φέτος την τέταρτη αγωνιστική απέναντι στον Αρη (84-81) και χθες διέλυσαν τον αποδεκατισμένο (Αντριουσκεβίτσιους, Γκορί) ΠΑΟΚ με 93-72 (Μπάβσιτς 19 π., 13 ρ.).

«Δείξαμε υπομονή, βάλαμε στόχους και κάναμε σωστά ροτέισον» δήλωσε ο Γιώργος Καλαφατάκης, που είχε ζητήσει από τους παίκτες του «να μην επηρεαστούμε από τα προβλήματά του γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ».

Στο Αλεξάνδρειο ο Αρης νίκησε (79-71) το Μαρούσι, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό (20′: 32-42) που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι με άμυνα ζώνης και σκόρερ τον Κόμματο (18 π. στο πρώτο ημίχρονο).

Στο δεύτερο 20λεπτο οι Κίτρινοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και πρόσφεραν θέαμα, ενώ ο Σέρχιο Κερούς (24 π. με 5/8 δίπ., 4/7 τρ., 2/2 β., 7 ριμ.) πρόσθεσε ένα πολύ ώριμο ματς στο βιογραφικό του.

Ο γκαρντ του Αρη δέχθηκε ερώτηση για την απόδοσή του. Αντ’ αυτού απάντησε ο προπονητής του.

«Το πιο σπουδαίο είναι ότι έκανε ένα λάθος. Οταν ήρθε, έκανε 24 λάθη και έβαζε δύο πόντους. Τώρα αντιστράφηκαν οι όροι, γιατί δουλεύει και ακούει τους προπονητές του. Απάντησα εγώ για σένα», είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο Νίκος Λινάρδος ευχήθηκε στους Κίτρινους να πάνε ψηλά στο Γιούροκαπ, «γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα όλα είναι στερεότυπα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ισως έχει μεγαλύτερη σημασία να προοδεύεις στην Ευρώπη».

Πρόοδος για το Μαρούσι θα προκύψει με την ενίσχυση του ρόστερ. «Βάσει των τελευταίων πληροφοριών, έγινε το πιο αποφασιστικό βήμα για τη λύση του προβλήματος με τον Χόμαν. Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε δύο παίκτες θα παρουσιάσουμε διαφορετική ομάδα», είπε καταλήγοντας οι Λινάρδος.