Κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο μέσος Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου λίγο προτού ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο πανηγύρισε την επιτυχία του πρώτου γκολ και έτσι η πλάστιγγα της νίκης έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 42′ ο Πετκάκης έβγαλε σέντρα και ο Κολοβός μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ Χακόμπο (1-0). Ηταν το πρώτο γκολ του Κολοβού με τα κυανέρυθρα.

Ο τεχνικός του Αστέρα Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στην άμυνα (29′) καθώς τραυματίστηκε ο Αλβάρες και τη θέση του πήρε ο Χούλι.

Στο β’ ημίχρονο (46′) ο Τσιώλης έριξε στον αγώνα τον Σολάκη (αντί του Αρσενίεβιτς), όμως και πάλι η γραμμή κρούσης των φιλοξενουμένων έμεινε άσφαιρη. Στο 73′ ο Αμπντουλάγεφ, ο οποίος έκανε χθες πετυχημένο ντεμπούτο στον Πανιώνιο (αγωνίστηκε σαν αλλαγή στο 62′), σούταρε για να χτυπήσει η μπάλα στο τεντωμένο χέρι του Περόνε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κούτσι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε η αλλαγή του Μάντζιου, ο Φανούρης Γουνδουλάκης, με σουτ στο 77′, ύστερα από ατομική προσπάθεια του Σάμαρη και κόντρα στον Κούτσι.

Αντικειμενική ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη (Ηρακλείου). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Κούτσι, Σάμαρης, Φορμίκα, Ράγιος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Κρικβέλια, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ρόκας, Μιλοβάνοβιτς (62′ Αμπντουλάγεφ), Πετκάκης, Κολοβός (68΄ Γουνδουλάκης), Σάμαρης, Σκέμπρι, Κούτσι (89′ Αναστασόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας (81′ Κουρμπέλης), Πιπίνης, Φορμίκα, Ουσέρο, Αλβάρες (29′ λ.τρ. Χούλι), Μπρέσκα, Αρσενίεβιτς (46′ Σολάκης), Ράγιος, Περόνε.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου Ακης Μάντζιος χαρακτήρισε σημαντικό το τρίποντο: «Οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Ημασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και έχουμε συνεχόμενα καλά αποτελέσματα και εμφανίσεις».

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης υποστήριξε ότι η νίκη του Πανιωνίου ήταν δίκαιη: «Εμείς στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Θέλαμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη, όμως δεν τα καταφέραμε. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλά και η νίκη του είναι δίκαιη».

O Πανιώνιος ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου επιθετικού Αράζ Αμπντουλάγεφ με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από την Εβερτον.